Klage til Folketingets Ombudsmand

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Folketingets Ombudsmand

Att. Peter Kersting

Gammel Torv 22

1457 København K

REC

Hurup Thy den 6. juni 2003

Klage over Statsadvokatens afgørelse af den 14. april 2003

Jeg ønsker, at Folketinget Ombudsmand behandler min klage over Statsadvokatens afgørelse af den 14. april 2003 (bilag 84), hvori hun tiltræder politimester Kåre Skjævelands afgørelser af den 30. juli 2002 (bilag 52) og den 25. september 2002 (bilag 65).

Mine klager og følgebreve til Statsadvokaten i Aalborg

Jeg har fremsendt to klager den 27. august 2002 (bilag 77) og den 23. oktober 2002 (bilag 80) til Statsadvokaten i Aalborg over politimester Kåre Skjævelands afgørelser. Jeg har fremsendt supplerende materiale den 30. december 2002 (bilag 81) og 31. december 2002 (bilag 82) i forbindelse med min tidligere anmodning af den 27. august 2002 til Datatilsynet (bilag 13) om, at genoptage min sag i forbindelse med fremkomsten af nye oplysninger fra to vidner, som er trådt frem i Thisted Dagblad den 8. august 2002 (bilag 39, copyright på artikel) samt mine foreløbige resultater af min aktindsigt ved Sydthy kommune (bilag 28 og 29).

Jeg har efterfølgende fået aktindsigt i Thisted Politis afhøringsrapporter. Det er sket den 29. april 2003 og den 27. maj 2003.

Fremsendelse af seks rykkere til Statsadvokaten i Aalborg

Jeg har i en periode på to måneder rykket fem gange for svar på min anmodning om, at de to hovedvidner og jeg selv på ny måtte blive afhørt af Statsadvokaten i Aalborg. I min klage til Statsadvokaten af den 23. oktober 2002 (bilag 80) anmodede jeg ligeledes om, at ved genoptagelse af efterforskningen, at denne blev overført til en anden retskreds. Jeg foreslog Holstebro politikreds, idet jeg ikke har tillid til, at Thisted Politi har udført en objektiv efterforskning.

Først i det øjeblik at jeg meddelte Statsadvokaten i Aalborg, at jeg samtidig med fremsendelsen af min sjette klage (bilag 83) havde klaget til Folketingets Ombudsmand over den langsomme sagsbehandlingstid, så man sig ved Statsadvokaten i stand til, at afsætte ressourcer til at besvare min klage. Dette resulterede i Statsadvokatens afgørelse af den 14. april 2003 (bilag 84).

Jeg har haft kontakt med tre forskellige personer ved Statsadvokaten i Aalborg; vicestatsadvokat Steen Friis Nielsen, jurist Rune Jensen, og senest vicestatsadvokat Kirsten Dyrman. Under samtalen den 8. april 2003 fortalte Kirsten Dyrman, at hun nu var sagsbehandler på min klagesag.

Side 1

Det har været tidskrævende gang på gang, at skulle sætte skiftende sagsbehandlere ind i min efterhånden meget komplicerede og omfangsrige klagesag med stor risiko for, at vigtige detaljer er gået tabt undervejs i sagsbehandlingen, idet resultatet af sagsbehandlingen virker sjusket, tilfældigt og meget mangelfuldt og resultatet af min klage er endt op med, at blive det modsatte af det forventede set i henhold til Thisted Politis egen dokumentation omkring kamerarapporten, som må anses for at være et meget væsentligt dokument (bilag 76).

Faktuelle fejl og udeladelser i Statsadvokatens afgørelse af den 14. april 2003

Afgørelsen af den 14. april 2003 (bilag 84) bærer præg af, at være skrevet under stort tidspres, og uden den fornødne tid til at sætte sig ind i sagens akter, idet der har indsneget sig faktuelle fejl og alvorlige udeladelser i afgørelsen.

Statsadvokatens brev side 2, afsnit 2

”Ved brev af 27. august 2002 har De klaget over afgørelserne af den 29. og 30. august 2002.”

Den korrekte datering for politimester Kåre Skjævelands breve er den 29. og 30. juli 2002.

Statsadvokatens brev side 2, afsnit 6

”I forbindelse med Deres klage har De anmodet om at De og nye vidner blev indkaldt til af afgive forklaring her. De har også anmodet om, at sagen blev overført til en anden politikreds. De har telefonisk forslået Holstebro, da De har tillid til politimesteren der.”

I mit brev af den 23. oktober 2002 til Statsadvokaten (bilag 80) skrev jeg:

”Jeg har ingen tiltro til, at politimester Kåre Skjæveland og / eller vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer på objektiv kan påtage sig opgaven. Jeg anmoder derfor om, at sagen bliver flyttet til en politikreds udenfor Viborg Amt. Jeg vil selv foreslå Holstebro politikreds”.

Manglende stillingtagen til adfærdsklage vedrørende vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer

Jeg kan ingen steder i Statsadvokatens afgørelse af den 14. april 2003 finde nogen stillingtagen til min adfærdsklage over vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer, som er den direkte årsagen til, at jeg har ønsket, at en fornyet efterforskning skulle foregå i en anden politikreds.

Jeg har i min klage til Statsadvokaten i Aalborg af den 23. oktober 2002 (bilag 80) over politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 25. september 2002 (bilag 65, side 2) indgivet en adfærdsklage over vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer og hans manglende efterforskning, som ikke på noget tidspunkt har været objektiv. Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer har fra starten af efterforskning helt bevidst udeladt at indhente bevismateriale fra Sydthy kommune, at afhøre vigtige vidner trods mine opfordringer hertil. Da Thisted Politi endelig får afhørt de to hovedvidner, er deres opfattelse af situationen, at vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer forsøger at manipulere dem i forbindelse med hvornår, at Birgit S.

Side 2

Jensen har set sig selv på en optagelse i august 2000. Birgit S. Jensen fastholder imidlertid tidspunktet for det hændte.

Forkert politimester

I brevet af den 23. maj 2003 fra Statsadvokaten i Aalborg, hvori politimester Kåre Skjævelands afgørelse om ikke, at ville give mig yderligere aktindsigt blev omgjort, har der indsneget sig en faktuel fejl. Statsadvokaten skrev (bilag 90, side 2):

”Jeg har derfor i dag skrevet til politimesteren i Hjørring og anmodet om at muliggøre, at De efter hans nærmere bestemmelse får lejlighed til igen at se sagens bilag i indtil 2 timer”.

Den korrekte politimester er politimesteren i Thisted”.

Faktuel fejl i politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002

Politimester Kåre Skjæveland skriver i sin afgørelse af den 30. juli 2002:

”Efter min opfattelse er det ikke muligt, at bevise, at den første opsættelse af kameraet med efterfølgende overvågning fandt sted for mindre end 2 år siden. Som nævnt blev kameraet indkøbt den 24. januar 2000, og forholdet kan derfor have været forældet, inden deres anmeldelse til Thisted Politi i februar måned 2002”.

I forbindelse med min aktindsigt ved Sydthy kommune har jeg den 30. august 2002 modtaget en kopi af Struer Datas faktura nr. 38502 af den 10. januar 2000 (bilag 29, side 2).

Den korrekte dato for indkøbet af web-overvågningskameraet er den 10. januar 2000.

Politimester Kåre Skjæveland har lagt ensidigt vægt på de politianmeldtes forklaringer

Politimester Kåre Skjæveland har tillagt forklaringerne fra de to anmeldte personer samt rådhusbetjent Jens Peter Jensen 100% troværdighed, på trods af alle de øvrige afhørte personer har modsagt deres forklaringer.

Politimester Kåre Skjæveland har ikke taget stilling til hvorvidt, der er afgivet falsk forklaring

Jeg har i min anmeldelse af den 12. august 2002 (bilag 54, side 1) anmeldt it-koordinator Arne Mikkelsen for falsk forklaring overfor Thisted Politi. Det er vel Thisted Politis pligt, at efterprøve it-koordinator Arne Mikkelsens forklaringer, og tage stilling til rigtigheden af denne, når han er anmeldt for falsk forklaring.

Politimester Kåre Skjæveland har i sin afgørelse af den 25. september 2002 ikke taget stilling til hvorvidt, at it-koordinator Arne Mikkelsen har afgivet falsk forklaring (bilag 65 side 3).

Jeg har i det følgende tilføjet de aktuelle bilagsnumre for, at gøre det lettere at identificere de enkelte bilag, samt slettet bilagshenvisninger i teksten, som ikke er aktuelle.

Side 3

Jeg har i min klage af den 27. august 2002 til Statsadvokaten i Aalborg over politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002 påvist følgende fejl:

Politimesterens afgørelse af den 30 juli 2002

Opsætning af ulovligt web-overvågningskamera

Det overordnede formål med opsætningen af det ulovlige web-overvågningskamera har været, at optage samt følge med i, hvad jeg talte med mine kolleger om i forbindelse med it-koordinator Arne Mikkelsens ulovligheder.

Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer har under min afhøring fredag den 16. august 2002 oplyst, at Thisted Politi har haft kontakt til Stuer Data i Stuer. Struer Data har forespurgt Creative i Irland, hvorvidt, at Creative web-overvågningskameraet lyser, hvis der ikke er installeret drivere og programmer på den tilsluttede computer. Creative i Irland har afvist, at Creative web-overvågningskameraet lyser, når der ikke er installeret drivere og programmer.

Der er derfor i Politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002 flere meget alvorlig fejl, idet han på side 2 og 4 i afgørelsen netop henviser til, at Creative web-kameraet kan lyse uden, at der er installeret drivere og programmer på computeren.

Side 2 ”Thisted Politi har under afprøvning af kameraet på politigården kunne konstatere, at kameraets lampe lyser grønt, blot det er tilsluttet en PC, og altså uden at den fornødne software er installeret på PC’en.”

Side 4 ”Det bemærkes yderligere, at Thisted Politi som nævnt har kunnet konstatere, at den grønne lampe på kameraet lyser, selvom softwaren ikke er installeret, hvorfor det ikke i sig selv udgør et bevis for, at softwaren var installeret, at lampen lyset. På denne baggrund finder jeg ikke mulighed for, at rejse tiltale for den anden opsætning af kameraet.

Side 7 ”Kommunen var som nævnt af den opfattelse, at den første opsættelse af web-kameraet var en afprøvning af dette, og der ikke TV-overvågning i lovgivningens forstand, ligesom kameraet, da det anden gang blev sluttet til, som anført af Arne Mikkelsens opfattelse ikke var funktionsdueligt, da softwaren ikke var installeret, hvorfor der heller ikke her fandt overvågning sted”.

Argumentet for ikke at rejse sigtelse har netop været, at kameraet godt kunne lyse uden, at der var installeret drivere og programmer. Det er afvist af Creative i Irland (bilag 76). Jeg forventer derfor, at politimester Kåre Skjæveland efterfølgende sigter it-koordinator Arne Mikkelsen for ulovlig opsætning af Creative web-overvågningskameraet i februar 2000 og februar 2001.

Thisted Politis kamerarapport af den 26. marts 2002 (bilag 76). Citat start:

”Struer Data, Industrivej 3, 7600 Struer, ved tekniker Frank Nielsen, tlf 97 84 01 02, blev forelagt ovennævnte

Han oplyste efterfølgende, at han havde haft kontakt til Creative i Irland, hvor en tekniker havde afprøvet kameraet, idet han ikke kunne svare på spørgsmålet. Denne tekniker havde

Side 4

oplyst, at lampen på kameraet ved en tilslutning lyste kort, hvorefter den slukker igen. Han mente endvidere, at lampen ikke skulle lyse konstant, hvis der ikke var installeret program eller driver”. Citat slut.

Se desuden mit notat vedrørende min egen afprøvning af Creative web-kameraet (bilag 32).

udsagnet fra Thisted Politis kamerarapport bekræfter, at politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2003 er forkert, idet ovenstående udsagn er det modsatte af det, som politimester Kåre Skjæveland er kommet frem til i sin afgørelse af den 30. juli 2002.

Ulovlig gennemgang af mine E-mails

Side 4 ”For så vidt angår gennemgangen af Deres E-mails bemærkes, at denne fandt sted den 21. august i forbindelse med, at Deres ansættelsesforhold i kommunen skulle ophøre”.

Side 5 ”Efter min opfattelse var det berettiget, at kommunen i forbindelse med, at Deres ansættelsesforhold ved Sydthy Kommune ophørte, gennemgik Deres ikke private e-mails. Jeg finder således ikke, at straffelovens § 263 er overtrådt. Jeg har i den forbindelse også tillagt det betydning, at De selv udleverede Deres password til Mikkelsen”.

Jeg havde opsagt min stilling til udgangen af november 2001. Mit ansættelsesforhold var derfor ikke ophørt den 21. august 2001, som påstået af kommunaldirektør Poul Erik Bach. Gennemgangen af mine e-mails herunder også de private foregik udelukkende, fordi jeg havde afleveret mit notat af den 21. august 2001 til kommunaldirektør Poul Erik Bach, hvori jeg beskriver, at min arbejdsplads var blevet ulovligt kameraovervåget af it-koordinator Arne Mikkelsen.

Jeg havde forinden i mere end et år observeret hvorledes, it-koordinator Arne Mikkelsen havde problemer med at følge de gældende retningsliner. Jeg har på den baggrund indgivet en politianmeldelse af den 27. juni 2002 vedrørende tre forhold. Det var denne information kommunaldirektør Poul Erik Bach og it-koordinator Arne Mikkelsen håbede at få adgang til ved at gennemgå mine data herunder også mine private e-mails, som jeg gennem tiden havde sendt og modtaget.

Jeg er på intet tidspunkt blevet informeret om, at mine e-mails ville blive gennemgået, og heller hvad formålet med gennemgangen har været. Jeg var ikke været til stede da gennemgangen af mine e-mails foregik. Jeg blev bedt om at aflevere mit BIOS-password til min bærbare computer. Det blev ikke i den forbindelse meddelt mig, hvad it-koordinator Arne Mikkelsen skulle bruge mit BIOS-password til. Det er ikke muligt uden indtastning af BIOS-password, at starte den bærbare computer. It-koordinator Arne Mikkelsen har administratorrettigheder. Med dem har han uhindret adgang til samtlige mine data.

Det er absolut ikke normalt at gennemgå igangværende opgaver eller e-mails tre måneder før ens ansættelse ophører. Formålet med at gennemgå mine e-mail var, at kommunaldirektør Poul Erik Bach og it-koordinator Arne Mikkelsen havde forberedt, at jeg skulle fjernes fra min stilling med øjeblikkelig virkning. Se mit notat af den 27. august 2001 (bilag 22), som beskriver hvad der skete på it-kontoret den 21. august 2001 efter, at jeg havde forelagt mit notat for kommunaldirektør Poul Erik Bach.

Side 5

Den behandling som jeg efterfølgende blev udsat for fra it-koordinator Arne Mikkelsens side gjorde, at jeg dagen efter sygemeldte mig med henvisning til det psykiske arbejdsmiljø (bilag 33).

Citat fra it-koordinator Arne Mikkelsens afhøringsrapport den 6. marts 2002 (bilag 74)

Side 4:

Efter mødet den 21 08 01 mellem PEB og Ole Jensen blev afhørte orienteret om aftalen, der var indgået på dette tidspunkt, hvorefter at Ole Jensen ville blive frataget sin lokalnetadgang og sin administratoradgang, idet Ole Jensen var ophørt med at fungere i sin stilling.

Afhørte lukkede derefter Ole Jensens adgang til lokaladgang og administratoradgang.

Han bad også om Ole Jensens bærbare PC.er. Afhørte bad om koderne til denne. Afhørte sagde til ham, at han ville gennemgå han E-mail for at se, om der lå uløste opgaver, leverandør aftaler, aftaler med eksterne parter samt sikkerhedsmæssige forhold. Afhørte spurgte også om, der var data, som han ønskede at beholde. Ole Jensen sagde, at der var 3 flexskememaer med arbejdstid. Ole Jensen fik disse på en diskette.

Afhørte gennemgik derefter Ole Jensens PC.er. Afhørte sad ved sit skrivebord, mens Ole Jensen sad ved sit eget skrivebord. Ole Jensen kunne se, afhørte arbejdede med PC.eren, men han kunne ikke se skærmen.

Side 5:

Kommunens politik på IT området er, at de ansatte måtte sende og modtage private E-mails.

Afhørte var klar over, at hvis der var private E-mails, måtte han ikke se dem. Der var ingen private E-mails. Ole Jensen havde forinden sagt, at der ikke fandtes private E-mails.

Ole Jensen blev ikke skriftligt gjort bekendt med, at afhørte ville gennemgå PC.eren.

Afhørte har på den baggrund af denne sag fået indført, at alle IT medarbejdere har underskrevet en erklæring, hvoraf det fremgår, at de er indforstået med, at deres E-mails vil blive gennemgået i forbindelse med deres fratrædelse. Citat slut.

Kommunaldirektør Poul Erik Bachs falske forklaringer til Datatilsynet og Thisted Politi.

Det fremgår af følgende fem dokumenter, at kommunaldirektør Poul Erik Bach udmærket var klar over inden besvarelsen af den 14. januar 2002 til Datatilsynet, at der havde været opstillet et ulovligt overvågningskamera på it-kontoret.

Ole E. Jensens notat af den 20. august 2001 til kommunaldirektør Poul Erik Bach (bilag 20)

Kommunaldirektør Poul Erik Bachs notat til Ole E. Jensen af den 21. august 2001 (bilag 21)

Ole E. Jensens klage af den 10. december 2001 til Datatilsynet (bilag 1)

Ole E. Jensens klage af den 23. januar 2002 til borgmester Arne Hyldahl (bilag 25)

Afdelingsleder Ole Eriksen fra HK Thisteds brev af den 8. juli 2002 til Ole E. Jensen (bilag 30).

Kommunaldirektør Poul Erik Bachs besvarelser anser jeg derfor for et helt bevidst forsøg på at føre Datatilsynet bag lyset, hvilket jo også kommer til udtryk i deres afgørelse af den 1. juli 2002, hvoraf det fremgår, at kommunaldirektør Poul Erik Bach først i sin anden besvarelse af

Side 6

den 11. februar 2002 til Datatilsynet (bilag 7) bekræfter, at der havde været opstillet et web-overvågningskamera på it-kontoret.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach påstår i brevet af den 11. februar 2002 til Datatilsynet (bilag 7), at opsætningen af web-kameraet var del af en afprøvning. Denne såkaldte ”afprøvning” har ikke været drøftet eller været vedtaget i Samarbejds- eller Sikkerhedsudvalget. Efter ”afprøvningen” af web-kameraet er der ikke fremkommet noget notat eller rapport fra Samarbejdsudvalget eller Sikkerhedsgruppen med en konklusion på den såkaldte ”afprøvning” (bilag 28 og 29).

Citat fra kommunaldirektør Poul Erik Bachs afhøringsrapport fra den 8. marts 2002

(bilag 75, side 2): ”På mødet den 210801 fremkom OJ med et notat, hvoraf det fremgik, at han havde haft mistanke om, at AM ulovligt havde overvåget ham for ca. 6 måneder siden”. Citat slut. (bilag 20).

Som baggrund for at gennemgå mine E-mails har kommunaldirektør Poul Erik Bachs i brevet af den 14. januar 2001 til Datatilsynet skrevet (bilag 3 side 1):

”Med hensyn til spørgsmålet om vi har foretaget kontrol af Ole Jensens e-post skal der oplyses, at denne naturligvis, på lige fod med alle andre ansatte ved Sydthy kommune , ikke har fundet sted. Ole Jensens e-post blev, i forbindelse med Ole Jensens ”fratræden” gennemgået. Dette skyldtes udelukkende, at Ole Jensen var ansat som EDB-medarbejder ved Sydthy kommune. Ole Jensen blev, naturligvis, informeret om, at posten blev gennemgået, ligesom han blev informeret om baggrunden herfor”.

Som det fremgår af ovenstående er ordet fratræden sat i citationstegn, fordi kommunaldirektør Poul Erik Bach udmærket var klar, at min ansættelse ikke var ophørt den 21. august 2000.

Alle mine E-mails lå i samme mappe ”Privat” i min Outlook 2000. Det var ikke muligt at skelne mine private E-mails fra mine arbejdsrelaterede E-mails til- og fra Sydthy kommune. Alene af den grund skulle it-koordinator Arne Mikkelsen afholde sig fra, at gennemgå mine E-mails.

Ikke godkendte ændringer i mit stillingsindhold

Forud for store ændringer i ens stillingsindhold skal dette på forhånd aftales med ens fagforbund i dette tilfælde HK. Under mødet den 29. august 2001 blev emnet taget op af afdelingsleder Ole Eriksen, som afviste, at Sydthy kommune havde ret til, at foretage disse ændringer uden forhåndstilsagn fra HK. Ole Eriksen spurgte samtidig, om Ole Jensen i den forbindelse havde fået udleveret en ny stillingsbeskrivelse, hvilket jo er en forudsætning for at kunne fungere i en ny stilling. Dette blev afvist af Sydthy kommune. Ole Eriksen gjorde herefter opmærksom på, at så fald var de indførte ændringer ikke lovlige.

Jeg fratrådte først min stilling med underskrivning af protokollatet af den 29. august 2001 (bilag 23).

Jeg har i mit brev af den 15. februar 2002 til Datatilsynet (bilag 8, side 1-6) påvist 6 tilfælde, hvor kommunaldirektør Poul Erik Bach, har afgivet falsk forklaring. Jeg har derfor den 10.

Side 7

juni 2002 politianmeldt kommunaldirektør Poul Erik Bach (bilag 48) for, i 6 tilfælde at have afgivet falsk forklaring til Datatilsynet i sine besvarelser af den 14. januar 2002 (bilag 3) og 11. februar 2002 (bilag 7) samt i politianmeldelse af den 12. august 2002 (bilag 55) for sine udtalelser i Thisted Dagblad den 8. august 2002 (bilag 39).

Mine politianmeldelser

I min klage den 27. august 2002 til Statsadvokaten i Aalborg, skriver jeg:

Den 12. februar 2002 har jeg indgivet to politianmeldelser vedrørende kommunaldirektør Poul Erik Bach for falsk forklaringer overfor Datatilsynet og it-koordinator Arne Mikkelsen for ulovlig opsætning af web-overvågningskamera og ulovlig gennemgang af mine e-mails. De er begge ansat i Sydthy Kommune. 

Dertil kommer en politianmeldelse af den 10. juni 2002 vedrørende kommunaldirektør Poul Erik Bachs falske forklaringer overfor Datatilsynet samt en politianmeldelse af den 27. juni 2002 vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsen for tre interne forhold i Sydthy Kommune.

De sidste to politianmeldelser er indgivet den 12. august 2002. For kommunaldirektør Poul Erik Bachs vedkommende drejer det sig igen om falsk forklaring overfor Datatilsynet og Thisted Politi, og for it-koordinator Arne Mikkelsen opsætning af Creative web-overvågningskamera samt for falsk forklaring overfor Thisted Politi. Citat slut.

Jeg er af den overbevisning, at mine politianmeldelser af den 12. februar 2002 dækker alle it-koordinator Arne Mikkelsens ulovlige opsætninger af Creative overvågningskameraet og kommunaldirektør Poul Erik Bachs falske forklaringer til Datatilsynet. Med mine politianmeldelser af den 12. august 2002 er disse blot en præcisering af det allerede anmeldte.

I mine to politianmeldelser af den 12. august 2002 (bilag 54 og 55) henviser jeg til kommunaldirektør Poul Erik Bachs brev af den 11. februar 2002 til Datatilsynet samt hans udtalelser til Thisted Dagblad den 8. august 2002, hvilket er det, som ligger til grund for mine politianmeldelser. Jeg har anmeldt kommunaldirektør Poul Erik Bach for falsk forklaring overfor Datatilsynet og it-koordinator Arne Mikkelsen for ulovlig opsætning af Creative overvågningskameraet samt falskforklaring overfor Thisted Politi.

I min klage den 27. august 2002 til Statsadvokaten i Aalborg, skriver jeg:

Nye afgørende oplysninger i sagen mod Sydthy Kommune

To tidligere rengøringsassistenter:

Birgit Jensen, Lærkevej 15 7760 Hurup Thy, telefon 9795 2161

og

Erna Bukhave, Degnevænget 10, Koldby, 7752 Snedsted, telefon 9793 6737

er stået frem i Thisted Dagblad den 8. august 2002 med deres udsagn om, at Birgit Jensen i august 2000 har set sig selv på en optagelse fra dagen i forvejen.

Side  8

Med udgangspunkt i politimester Kære Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002 betragtes Creative web-kameraet for taget i drift den 24. januar 2000. Efter kommunaldirektør Poul Erik Bachs udsagn i Thisted Dagblad den 8. august 2002 har opsætningen i august 2000 været indenfor ”afprøvningsperioden”.

Det må betyde, at Creative web-overvågningskameraet har været i kontinuerlig drift på it-kontoret i perioden 24. januar 2000 og til minimum et stykke ind i august måned 2000, idet Birgit Jensens kritik af det opstillede Creative web-overvågningskamera til it-koordinator Arne Mikkelsen, ikke fik ham til at nedtage kameraet.

Politimester Kåre Skjæveland har ikke af egen drift genoptaget efterforskningen i sagen mod Sydthy Kommune efter, at de to hovedvidner den 8. august 2002 er trådt frem i Thisted Dagblad (bilag 39). Jeg har i telefax af den 11.- og 20. august 2002 til Politimester Kåre Skjæveland (bilag 53 og 60) forespurgt til, om han af egen drift genoptog sagen mod Sydthy Kommune. Dette spørgsmål vil først blive afgjort, når jeg har underskrevet referatet fra afhøringen, som fandt sted fredag den 16. august 2002 hos Thisted Politi.

Som følge af de nye oplysninger forventer jeg, at politimester Kåre Skjæveland efterfølgende sigter it-koordinator Arne Mikkelsen for ulovlig opsætning af Creative web-overvågningskameraet i august 2001 og kommunaldirektør Poul Erik Bach for falsk forklaring overfor Datatilsynet.

IT-strategiudvalget

I henhold til mit notat af den 9. august 2002 vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsens første opsætning af Creative web-overvågningskameraet i mødelokalet i kælderen på Rådhuset (bilag 27), besluttede et flertal på mødet i IT-strategiudvalget, at man ikke ville benytte sig af denne løsning på skolerne, idet den var etisk uforsvarlig og i strid med gældende lovgivning. På trods af, at et flertal i IT-strategiudvalget afviste it-koordinator Arne Mikkelsens ønske om, at opsætte Creative web-overvågningskameraer på skolerne opsatte it-koordinator Arne Mikkelsen herefter af egen drift Creative web-overvågningskameraet på it-kontoret. Citat slut.

I min klage den 27. august 2002 til Statsadvokaten i Aalborg, skriver jeg:

Min afhøring fredag den 16. august 2002

Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer har forsøgt, at drage de to rengøringsassistenter i tvivl om tidspunktet for, hvornår at Birgit Jensen fik forevist optagelsen af sig selv fra dagen i forvejen. Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer henviste til vidneudsagnet fra rådhusbetjent Jens Peter Jensen. De to rengøringsassistenter fastholdt imidlertid tidspunktet for deres observationer. Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer påstod overfor de to rengøringsassistenter, at web-kameraet lyser blot der tilsluttes et usb-kabel mellem web-kameraet og computeren.

Den udtalelse viser sig efterfølgende ikke at holde stik, idet vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer fortalte mig, at Thisted Politi fra Struer Data havde fået bekræftet fra Creative i Irland, at web-kameraet ikke kan lyse uden, at de nødvendige drivere og programmer er installeret (bilag 76).

Side 9

Jeg medbragte kopi af fem dokumenter, som viser, at kommunaldirektør Poul Erik Bach udmærket har været klar over, at det ulovlige web-kamera har været opsat på IT-kontoret. Se specifikation af de 5 bilag på side 6 under afsnittet ”Kommunaldirektør Poul Erik Bachs falske forklaringer til Datatilsynet og Thisted Politi”. Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer ønskede ikke at tage imod dokumentationen. Jeg afleverede efterfølgende dokumentationen til chefredaktør Hans Peter Kragh på Thisted Dagblad.

Jeg meddelte efterfølgende på telefax, at jeg først når jeg havde talt med en advokat om indholdet af Retsplejelovens § 749, ønskede jeg efter den 29. august 2002, at underskrive min afhøringsrapport (bilag 59).

Politimesterens mulige genoptagelse af sagen af egen drift

Jeg har ved telefax af den 11. august 2002 til politimesteren i Thisted bedt ham om, af egen drift at genoptage efterforskningen i sagen mod Sydthy Kommune (bilag 53). Jeg har den 20. august 2002 rykket for svar på min telefax af den 11. august 2002 (bilag 60). Politimester Kåre Skjæveland har i brev af den 22. august 2002 skrevet til mig, at når jeg har underskrevet min afhøringsrapport vil han tage stilling til, om han vil rejse sigtelse mod Sydthy Kommune (bilag 61).

Aktindsigt ved Sydthy Kommune

Jeg har søgt aktindsigt ved Sydthy Kommune for, at få bekræftet hvorvidt, at der på forhånd i Sikkerheds- eller Samarbejdsudvalget var givet grønt lys for en afprøvning af et Creative web-overvågningskamera på IT-kontoret (bilag 28 og 29). Jeg har selv siddet som medlem af IT-strategiudvalget. Jeg henviser til mit referat af den 9. august 2002 (bilag 27).

Resultatet af min aktindsigt

Jeg har fået bekræftet, at der ikke på noget tidspunkt i perioden juni 1999 og til dags dato i Sikkerheds- eller Samarbejdsudvalget er givet en sådan tilladelse til afprøvning af et Creative web-overvågningskamera. Der findes heller ingen referater, der omtaler, at man efter endt afprøvning på IT-kontoret har besluttet ikke at benytte en sådan løsning (bilag 28 og 29).

Kommunaldirektør Poul Erik Bach sidder som formand i både Sikkerheds- og Samarbejdsudvalget, og bør om nogen have indsigt i de beslutninger, som er truffet (bilag 27, 28 og 29).

Jeg må derfor konstatere, at kommunaldirektør Poul Erik Bach har afgivet falsk forklaring i Sydthy Kommunes brev af den 11. februar 2002 til Datatilsynet (bilag 7), og at Creative web-overvågningskameraet har været opsat uden de fornødne tilladelser. Citat slut.

I min klage den 23. oktober 2002 til Statsadvokaten i Aalborg, skriver jeg:

Det er muligt, at mine mange læserbreve i Thisted Dagblad og Thylands Avis har virket provokerende på Politimester Kåre Skjæveland, men som professionel efterforsker, må han være forberedt på, at der bliver stillet spørgsmål ved hans resultater eller mangel på samme. Det bør derfor ikke påvirke hans bedømmelse af sagen.

Side 10

Mine læserbreve har ikke medført nogen reaktioner eller sagsanlæg fra hverken it-koordinator Arne Mikkelsen eller kommunaldirektør Poul Erik Bach, hvilket jeg tager som udtryk for, at det som jeg skriver, er i overensstemmelse med sandheden. Citat slut.

Fra kommunaldirektør Poul Erik Bach afhøringsrapport af den 8 marts 2002 fremgår følgende: ”OJ havde i et læserbrev omtalt afhørte i injurierende vendinger, hvorfor han i dag vil rette henvendelse til advokat Rasmus Kronborg, Hurup”.

Jeg har dags dato ikke modtaget nogen henvendelse fra Sydthy kommune eller deres advokat i forbindelse med mine såkaldte ”injurierende udtalelser”. Jeg har ligeledes ikke modtaget nogen reaktion fra politimester Kåre Skjæveland.

I min klage den 23. oktober 2002 til Statsadvokaten i Aalborg, skriver jeg:

Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer konkluderer, at fordi Creative web-kameraet lyser ved tilslutning til Thisted Politis computere er det ensbetydende med, at det også har gjort det hos Sydthy Kommune.

Jeg har ved afprøvning på en Windows98- og Windows 2000 platform svarende til Sydthy Kommunes ikke kunne få et tilsvarende Creative web-kameraet til på noget tidspunkt til at lyse uden installerede drivere og programmer.

Jeg må derfor atter en gang konstatere, at politimester Kåre Skjævelands konklusion er forkert.

Jeg har under mine afhøringer forlangt, at der sker en kontrolleret afprøvning ved Teknologisk Institut af Creative web-overvågningskameraet svarende til forholdene, som var gældende i Sydthy Kommune. Vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer afviser, at det på noget tidspunkt vil finde sted.

Jeg har mere end 15 års erfaring med computere, hardware og Microsofts produkter. Jeg spurgte til vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer og politimester Kåre Skjævelands edb-viden, og erfaringer fik jeg at vide, at de stor set ingen besad. Alligevel skal en fejlvurdering fra Thisted Politis side være årsagen til, at sagen ikke bliver ordentligt belyst, og får den rigtige udgang. Citat slut.

I min klage den 23. oktober 2002 til Statsadvokaten i Aalborg, skriver jeg:

Adfærdsklage vedrørende vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer

Jeg har i mine anmeldelser og breve henvist til op til 20 vidner, som kan støtte mine udsagn, men som ikke er blevet afhørt. De dokumenter som jeg har fremsendt til Thisted Politi herunder de dokumenterne fra Sydthy Kommune, som jeg har modtaget via mit ønske om aktindsigt, konkluderede vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer i afhøringsrapporten til at være uden betydning for sagen. Det er bl.a. de samme dokumenter, som Datatilsynet bruger som grundlag for at genoptage sagen mod Sydthy Kommune.

Side 11

Min seneste afhøring foregik torsdag den 19. september fra kl. 10:00-kl. 11:00. Kl. 12:00 vendte jeg tilbage for at underskrive afhøringsprotokollen. Jeg kunne ikke genkende mine egne udtalelser på tryk. Jeg bad derfor vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer om at formulere det, som jeg havde forklaret, og ikke som han gerne ville have, at det skulle fremgå. Det ville vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer ikke medvirke til. Jeg meddelte ham derfor, at så ønskede jeg ikke at underskrive min afhøringsrapport. Først kl. 14:45 var jeg færdig med den rettede afhøringsrapport. Der var flere rettelser, som vicekriminalinspektør Knud Erik Sauer ikke ønskede at gennemføre. Citat slut.

Min aktindsigt ved Thisted Politi den 29. april 2003

Ved min aktindsigt på Politigården Thisted tirsdag den 29. april 2003 havde jeg fået bevilliget 2 timers aktindsigt (bilag 70) til gennemgang af en papirstak på mindst 30 centimeters tykkelsen. Ved et helt tilfælde delte den vagthavende betjent papirstakken i to. Øverst i den ene papirstak lå kamerarapporten fra den 26. marts 2002 (bilag 74), som må få afgørende betydning når der skal fortages en revurdering af politimester Kåre Skjævelands afgørelser af den 30. juli 2002.

Jeg havde medbragt min bærbare computer, som jeg efter aftale med politimester Kåre Skjæveland, brugte til ordret at afskrive it-koordinator Arne Mikkelsens afhøringsrapport fra den 6. marts 2002 (bilag 74), kommunaldirektør Poul Erik Bach afhøringsrapport fra den 8. marts 2002 (bilag 75) og kamerarapporten fra den 26. marts 2002 (bilag 76), idet jeg fandt disse udsagn så belastende, at jeg i første omgang valgte at koncentrere mig om disse bilag.

Thisted Politis kamerarapport 26. marts 2002 (bilag 76)

Som det fremgår af Thisted Politis kamerarapport af den 26. marts 2002 lyser lysdioden i fronten af Creative overvågningskameraet kun, hvis driver og programmer er installeret på den tilkoblede computer.

Thisted Politis kamerarapport af den 26. marts 2002. Citat start:

”Struer Data, Industrivej 3, 7600 Struer, ved tekniker Frank Nielsen, tlf 97 84 01 02, blev forelagt ovennævnte

Han oplyste efterfølgende, at han havde haft kontakt til Creative i Irland, hvor en tekniker havde afprøvet kameraet, idet han ikke kunne svare på spørgsmålet. Denne tekniker havde oplyst, at lampen på kameraet ved en tilslutning lyste kort, hvorefter den slukker igen. Han mente endvidere, at lampen ikke skulle lyse konstant, hvis der ikke var installeret program eller driver”. Citat slut.

Se desuden mit notat vedrørende min egen afprøvning af Creative web-kameraet (bilag 32).

udsagnet fra Thisted Politis kamerarapport bekræfter, at politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2003 er forkert, idet ovenstående udsagn er det modsatte af det, som politimester Kåre Skjæveland er kommet frem til i sin afgørelse af den 30. juli 2002.

Side 12

Creative overvågningskameraet

Creative kameraet blev i sidste omgang stillet op af it-koordinator i medio januar 2001 og frakoblet af mig i februar 2001 i overværelse af medarbejder Anna Lyngs fra Skole- og kulturforvaltning.

Arne Mikkelsen havde medio januar 2001 igen placeret Creative overvågningskameraet på reolen bag hans arbejdsplads, og pegende ned mod mit skrivebord efter min overhøring af en telefonsamtale i perioden 16.-, 17.- eller 18. januar 2001 med hans tidligere arbejdsgiver ABB. It-koordinator Arne Mikkelsen sad med Semcos tilbud af den 24. november 2000 og ABBs tilbud af den 15. januar 2001 og læste op af disse. Dette virkede suspekt på mig, så jeg tog samme dag kontakt til Peter Ruben Larsen fra kommunens økonomiafdeling. Han bekræftede, at hvis det var foregået som refereret af mig, var det ikke tilladt, at give en anden tilbudsgiver og tidligere arbejdsgiver oplysninger om sin konkurrents tilbud. Efterfølgende fremsendte ABB et revideret tilbud af den 19. januar 2001.

Jeg har i den anledning indgivet en politianmeldelse af den 27. juni 2002. Ved den senere aktindsigt i tilbudene har det vist sig, at der er en forskel på kr. 122.977, med ABB som den dyreste tilbudsgiver. It-koordinator Arne Mikkelsen har overfor Sydthy kommunes økonomiudvalg anbefalet, at man valgte ABB som leverandør (Arne Mikkelsens tidligere arbejdsgiver) Dette forhold indgår i en selvstændig politianmeldelse, men jeg forventer, at min klage til Rigsadvokaten efterfølgende vil blive indklaget for Tilsynsrådet i Viborg og eventuelt også til Folketingets Ombudsmand (bilag 91).

Under it-koordinator Arne Mikkelsen afhøring den 6. marts 2002 (bilag 74) er it-koordinator Arne Mikkelsen tilsyneladende ikke i stand til at huske noget som helst konkret omkring tidspunkter eller længden af opsætningsperioden af overvågningskameraet.

Citat fra Arne Mikkelsens afhøringsrapport 6. marts 2002 (bilag 74)

Side 2:

På et tidspunkt var der indkøbt et WEB kamera for at de skulle afprøve dette. Kameraet blev stillet om på reolen bag afhørtes skrivebord og tilsluttet afhørtes PC.er med et kabel til USB porten. Samtidig blev der på PC.er installeret et specielt program og en driver således, at man på PC.eren kunne se, hvad kameraet kunne se. Kameraet vendte mod afhørtes ryg og Ole Jensen. Når kameraet var tilsluttet var der en grøn lampe, der lyste på kameraet. Hvis programmet ikke var installeret, lyste lampen alligevel, men der kunne ikke ses noget på PC.eren

Side 3:

Kameraet skulle være brugt til en slags indgangskontrol, men det viste sig, at kvaliteten var for grumset og dårlig. Kameraet blev stående, uden at afhørte tog kablet fra. Han slettede dog programmet og driveren på PC.eren.

Side 13

Afhørte kan ikke huske tidspunktet for opsætningen af kameraet, idet denne afprøvning kun var en opgave som mange andre opgaver, som afhørte havde hver dag.

På et tidspunkt lånte Ole Jensen kameraet sammen med programmerne til det, idet han gerne ville have med hjem for at lege med det

Efter en tid kom Ole Jensen tilbage med kameraet.

Afhørte stillede kameraet op på hylden igen og tilsluttede kablet, der igen var tilsluttet PC.eren.

Programmet og driveren var dog ikke installeret på PC.eren. Det var ikke ualmindeligt, at ting, der kom tilbage blev tilsluttet, uden at de blev brugt. Dette skete helt automatisk, uden at han tænkte over det.

Han kan ikke give nogen forklaring på, hvorfor han tilsluttede kameraet, men han kan i dag se, at det var dumt. Han kan ikke tidsfæste dette.

På et tidspunkt begyndte afhørte at rydde op, og kameraet blev taget ned og gemt væk. Han kan ikke sige, hvor længe det stod på og var tilsluttet. Han har ikke spekuleret på, at kameraet var tilsluttet.

Forespurgt sagde afhørte, at kameraet ikke kunne sendte billeder hjem til afhørtes PC.er.

På afhørtes arbejdsplads på Sydthy kommune var opstillet en PC.er. På denne PC.er var installeret et program – Netop Guest. Dette program bevirkede, at afhørte kunne gå ind på kommunens servere, der var installeret på Sydthy kommunens administrationsbygning. På disse servere var installeret et program – Netop Host. Netop Host bevirkede, at afhørte kunne gå videre ud til de PC.ere, der var installeret i kommunen, dels på skoler, institutioner, m.v.

It-koordinator Arne Mikkelsen afgiver falsk forklaring omkring følgende udsagn:

”Hvis programmet ikke var installeret, lyste lampen alligevel, men der kunne ikke ses noget på PC.eren”.

”Han slettede dog programmet og driveren på PC.eren”.

”Programmet og driveren var dog ikke installeret på PC.eren”.

Hvis ovennævnte tre udsagn var korrekte, ville optagelsen fra august 2000 ikke være mulig. Overvågningskameraet ville i så fald ikke kunne fungere.

”Kameraet skulle være brugt til en slags indgangskontrol”.

Kameraet blev første gang vist for IT-strategigruppen, som afviste, at kameraet måtte bruges på skolerne (bilag 27).

”det viste sig, at kvaliteten var for grumset og dårlig”.

Side 14

Jeg har selv afprøvet Creative overvågningskameraet. Billede- og lydkvalititen er ganske brugbar. Rengøringsassistent Birgit S. Jensen havde ingen problemer med at genkende sig selv.

Forespurgt sagde afhørte, at kameraet ikke kunne sendte billeder hjem til afhørtes PC.er”.

It-koordinator Arne Mikkelsen havde fra sin hjemadresse i Holstebro via sin administratoradgang til netværket eller over Internettet adgang til at den IBM arbejdsstation, hvortil Creative overvågningskameraet var tilkoblet, og filerne fra overvågningskameraet har befundet sig. It-koordinator Arne Mikkelsen har fra sin hjemadresse haft adgang til løbende at overvåge eller læse overvågningsdata ned til sin egen computer. Herfra har han kunne brænde dem over på en CD-ROM for at gemme dem. Når it-koordinator Arne Mikkelsen befandt sig på IT-kontoret, kunne han alternativt brænde overvågningsfilerne fra IBM arbejdsstationen over på en CD-ROM, og herefter slette dem på IBM arbejdsstationen. Jeg har anbefalet, at Thisted Politi foretog en ransagning på it-koordinator Arne Mikkelsens hjemadresse for, at sikre sig bevismaterialet. Jeg har i mit brev af den 15. februar 2002 til Datatilsynet med kopi til Thisted Politi netop henvist til ovenstående muligheder (bilag 8, side 2 og 3).

Thisted Politi har ikke taget stilling til hvorvidt, at it-koordinator Arne Mikkelsen har afgivet falsk forklaring (Politimester Kåre Skjævelands afgørelse 25. september 2002 (bilag 65, side 3).

Citat start: ”For så vidt angår Deres anmeldelse mod Arne Mikkelsen bemærkes, at det ikke er strafbart at afgive urigtig forklaring til politiet med mindre man med denne forklaring bevidst ønsker at skade en uskyldig. Jeg skal i den forbindelse understrege, at jeg ikke herved har taget stilling til, om Arne Mikkelsen har afgivet urigtig forklaring til Thisted Politi”. Citat slut.

Min aktindsigt ved Thisted Politi den 27. maj 2003

Lillian Glibstrups afhøringsrapport den 15. april 2002

Det fremgår af tillidsrepræsentant Lillian Glibstrups afhøringsrapport (bilag 92, side 1 og 2), at Creative overvågningskameraet også har været opstillet i februar 2001.

Birgit S. Jensen afhøringsrapport af den 13. august 2002, side 2 (bilag 93):

 "En af de første dage i august 2000 havde hun set, at der stod noget og lyste. Hun havde flyttet dette, idet det stod meget lang ude på en hylde. En dag kom rådhusbetjent Jens Peter Jensen og spurgte, hvad hun i morges havde lavet på IT kontoret. Afhørte benægtede, at hun havde været inde på IT kontoret om morgenen. Jens Peter sagde, at hun kunne komme med ind og se. Arne Mikkelsen stod ved et bord. Jens Peter sagde til ham, at han lige skulle starte det. Arne tændte en computer og der kom et billede frem på en stor skærm. Afhørte kunne se, at var hende. Hun gjorde opmærksom på, at det ikke var taget i dag, da hun på billedet var iført en bluse, som hun ikke havde haft på den pågældende dag. Jens Peter pegede på skærmen og sagde noget om PM til Arne Mikkelsen. Jens Peter grinte og gik. Afhørte regnede med, at det var klokkeslettet om eftermiddagen fra dagen før”.

”Afhørte have været sygemeldt fra midt i maj 2000 til midt i juli 2000. Hun skulle efter

Side 15

sygdommen havde nogle piller. Hun kom i tanke om, at hun havde glemt at tage disse piller, hvorfor hun bad sin mand komme med pillerne. Mens han var der, kom Erna, som hun arbejdede sammen med. Erna havde sommerferie, hvilket hun altid havde i uge 31-32-33.

Hun skulle aflevere nogle aviser. Afhørte fortalte sin mand og Erna om optagelsen.

Erna og afhørte gik ind og så på kameraet. De blev enige om, at de ville lægge et viske-stykke over kameraet, mens de var inde på IT kontoret”.

Forsøg på manipulering med de to rengørinsgassistenter

Det fremgår af Birgit Jensens afhøringsrapport (bilag 93, side 3) at politianmeldelser af den 12. august 2002 efter Thisted Politis opfattelse er indgivet af mig på vegne af de to rengøringsassistenter, hvilket er forkert, idet de er indgivet på vegne af Ole E. Jensen. De to rengøringsassistenter har ikke været det primære mål for it-koordinator Arne Mikkelsens overvågningen. Det var min person og mine gøremål på IT-kontoret, som var målet. Jeg har desuden ikke nævnt de to rengøringsassistenter i mine politianmeldelser af den 12. august 2001 (bilag 54 og 55), så hvorledes Thisted Politi kan få den opfattelse, at jeg har indgivet anmeldelserne på deres vegne, må bero på en forklaring fra Thisted Politi. Det er efter min opfattelse manipulering med sandheden.

Birgit S. Jensens afhøringsrapport fra den 14. august 2000, side 1, (bilag 94).

”Hun er gjort bekendt med, at Jens Peter Jensen har oplyst, at han er sikker på, at det ikke var i august måned. Dette begrundede han med, at hans kollega var på arbejde. Denne havde altid ferie de første 3 uger af august måned. Afhørte oplyste hertil, at hun var sikke på, at det var i august måned. Dette byggede hunpå, at Erna havde ferie”.

Erna Bukhaves afhøringsrapport den 13. august 2002, side 2, (bilag 95).

”Birgit havde været syg fra 23. maj 2000 til 12. juli 2000, hvor afhørte afløste hende. Afhørte have efterfølgende ferie i de første 3 uger af august måned. Afhørte havde i mange år fast haft de første 3 uger i august måned. En dag i afhørte ferie periode kom afhørte ind med nogle aviser til en anden dame. Hun talte herunder med Birgit, der var gal og vred. Birgit fortalte, at hun havde set sig selv optaget på en computerskærm. Rådhusbetjenten Jens Peter havde gjort hende opmærksom på optagelsen. Han havde også gjort hende opmærksom på, at kameraet stod på en hylde”.

”Birgit havde efterfølgende lagt et viskestykke over kameraet. Afhørte vendte efter ferien tilbage den 210800. På dette tidspunkt var kameraet borte”.

Citat fra Thisted Dagblad 8. august 2002, side 10 (bilag 39, side 2):

”Jeg blev meget vred, da jeg opdagede, at jeg var blevet videoovervåget på Sydthy Kommunes IT-kontor. Det fortæller den tidligere rengøringsassistent Birgit Jensen. Hun bakkes op af sin tidligere kollega, Erna Bukhave, Koldby, også bevidner, at kameraet i en længere periode har været opsat på IT-kontoret i kælderen på rådhuset i Hurup”.

”-Det gik først om for mig, da rådhusbetjenten en dag i august 2000 spurgte mig om, hvad jeg lavede på IT-kontoret om morgenen. Da jeg sagde til ham, at jeg ikke havde været på arbejde

Side 16

om morgenen, bad han mig følge med på IT-kontoret. Her viste han mig optagelsen. Jeg var ærlig talt forbavset over, da jeg så mig selv på skærmen. Jeg sagde til ham, at billedet på computeren slet ikke kunne stamme fra den pågældende dag, fordi jeg havde en hel anden bluse på. Så viste det sig, at optagelsen var fra dagen før, fortæller Birgit Jensen”.

”Birgit Jensen og Erna Bukhave klarede herefter sagen ved at lægge et viskestykke hen over kameraet, når de gjorde rent. De to har valgt at fortælle om deres oplevelser efter den seneste tids skriverier”.

”-Jeg syntes, at det var synd for Ole Jensen. Han blev jo fremstillet som en mand, der ser syner. Men det undrer mig ærlig talt, at ingen af de andre, der også vidste, hvad der forgik, er stået frem. Jeg har fortalt det til så mange, siger Birgit Jensen”.

Thisted Politis manglende afhøring af vigtige vidner

Jeg har været i løbende kontant med politimester Kåre Skjæveland, for at følge hans efterforskning. Det har fra starten undret mig, at hverken jeg, de to hovedvidner samt de øvrige mange vidner ud over de politianmeldte personer blev afhørt.

På trods af mine mundtlige og skriftlige opfordringer til, at jeg og de øvrige vidner blev afhørt hurtigst muligt for, at sikre deres udsagn medens de var i frisk erindring, skete dette ikke under henvisning til at, politiet havde tilstrækkeligt materiale til at træffe en beslutning om hvorvidt, at der skulle rejses sigtelse mod de politianmeldte personer.

Jeg har i mit brev af den 5. april 2002 til politimester Kåre Skjæveland (bilag 43) henvist til mine E-mails (bilag 4 og 5 ) med kommentarer til kommunaldirektør Poul Erik Bachs brev af den 11. februar 2002 (bilag 7). I brevet spørger jeg til, hvorfor jeg selv og ingen af de mange vidner, som jeg har omtalt i bilag 4 og 5 er blevet afhørt af Thisted Politi, et forslag som jeg nævnte i min første telefonsamtale den 12. marts 2002 med politimester Kåre Skjæveland. Politimester Kåre Skjæveland svarede hertil, at mit tilsendte materiale var så fyldestgørende, at man ikke havde fundet det nødvendigt med vidneafhøringer. I politimester Kåre Skjævelands brev af den 8. april 2002 er han dog kommet på andre tanker, idet han skriver 

”Jeg kan til Deres orientering oplyse, at jeg på baggrund af vores telefonsamtale den 2. april 2002 har bedt Knud Erik Sauer om at indkalde Dem til en afhøring her på Politigården i Thisted” (bilag 44).

Politimester Kåre Skjæveland skriver videre i brevet:

”Det er korrekt, at De i Deres anmeldelse har henvist til en række vidner, der kunne understøtte Deres forklaring. Thisted Politi har imidlertid fundet det rigtigst at afvente Datatilsynets stillingtagen til Deres klager inden vi tager stilling til, om disse vidner bør afhøres”.

Manglende afhøring af de øvrige medlemmer af IT-strategiudvalget

De to øvrige medlemmer af IT-strategiudvalget er ikke blevet afhørt trods mit ønske herom i mine politianmeldelser af den 12. august 2002, hvor notatet af den 9. august 2002

Side 17

omhandlende IT-strategiudvalget ligeledes var vedlagt som bilag (bilag 27). De to øvrige medlemmer kan begge afgive forklaring om, at de første gang så Creative overvågnings-kameraet demonstreret i forbindelse med afholdelse af IT-strategimødet i januar 2000. Mogens Petersen kan desuden kunne afgive forklaring om, at han efterfølgende har set Creative overvågningskameraet opstillet og demonstreret på IT-kontoret.

Manglende afhøring af Anna Lyngs fra Skole- og kulturforvaltningen

Anna Lyngs fra Skole- og kulturforvaltningen, som havde kontor ved siden af IT-kontoret var mit vidne, da jeg frakoblede usb-ledningen mellem Creative overvågningskameraet og Arne Mikkelsens IBM arbejdsstation. Hun kan samtidig bekræfte, at der var lys i dioden i fronten af kameraet, som viser, at kameraet er funktionsdygtigt. Dette skete i februar 2001, hvilket også fremgår af tillidsrepræsentant Lillian Glibstrups afhøringsrapport (bilag 92, side 1 og 2).

Manglende afhøring af it-koordinator Arne Mikkelsen

It-koordinator Arne Mikkelsen er kun blevet afhørt en gang den 6. marts 2002. Jeg betragter det som en stor fejl, at han ikke er blevet afhørt medio august 2002 efter offentliggørelsen af Thisted Dagblads artikel den 8. august 2002 (bilag 39).

Manglende afhøring af rådhusbetjent Thorkild Sund

Rådhusbetjent Thorkild Sund er ikke blevet afhørt. Han kunne bidrage med sin egen forklaring om, hvornår han bl.a. havde afholdt ferie.

Datatilsynets afgørelse af den 1. juli 2002

Datatilsynet skrev i sin afgørelse omkring gennemgang af mine E-mails og kommunaldirektør Poul Erik Bachs forklaringer:

”Datatilsynet finder imidlertid ikke på baggrund af de oplysninger, som er fremkommet under sagen, at kunne tage endelig stilling til, om Sydthy Kommune har opfyldt denne informationspligt, idet Datatilsynet har konstateret, at der er uenighed om dette spørgsmål mellem Dem og kommunen. Afgørelsen af dette spørgsmål henhører under domstolene” (bilag 12, side 7).

”Det skal understreges, at en arbejdsgiver ikke må læse private e-post. Hvis arbejdsgiveren bliver opmærksom på, at der er tale om en privat e-post uden relation til myndighedens eller virksomhedens drift, må den pågældende e-post ikke læses. Dette anføres for at præcisere, at persondataloven ikke giver en arbejdsgiver lov til at tilsidesætte straffelovens regler om brevhemmelighed m.v. Bedømmelsen af, om arbejdsgiverens eventuelle læsning af ansattes private e-post er i strid med straffelovens regler om brevhemmelighed m.v. henhøre ikke under Datatilsynets kompetence, men under anklagemyndigheden og i sidste ende domstolene” (bilag 12, side 7 og 8).

Side 18

”Afslutningsvis skal det oplyses, at Datatilsynet i brev af dags dato har fundet det beklageligt, at Sydthy Kommune først den 11. februar 2002 oplyste tilsynet om web-kameraet på it-kontoret (Bilag 12, side 9).

Datatilsynets afgørelse af den 19. december 2002

I Datatilsynet afgørelse af den 19. december 2002 refereres til min fremsendte dokumentation og bilag. Datatilsynet skriver: ”Af Deres bemærkninger fremgår, at De mener, at kameraovervågningen har været kontinuerlig fra den 24. januar 2000 til et stykke ind i august 2000. De har endvidere anført, at Deres ansættelse ved Sydthy Kommune ikke ophørte øjeblikkeligt den 21. august 2001, De har derimod henvist til, de sygemeldte Dem den 22. august 2001 med henvisning til det psykiske arbejdsmiljø, og De mener derfor ikke, at gennemgangen af Deres e-post har været berettiget. De har endvidere anført, De på intet tidspunkt er blevet informeret om, at Deres e-post ville blive gennemgået, og heller ikke, hvad formålet med gennemgangen har været. Endvidere har De anført, at De ikke var tilstede under gennemgangen af Deres e-post” (bilag 16, side 1).

Borgmester Arne Hyldahls forhåndsaftale med politimester Kåre Skjæveland

På budgetmødet på Hotel Hanstholm den 1.- og 2. marts 2002 berettede borgmester Arne Hyldahl overfor de øvrige 18 kommunalbestyrelsesmedlemmer om sine samtaler med politimester Kåre Skjæveland. Borgmester Arne Hyldahl ville efterfølgende tage kontakt med politimester Kåre Skjæveland med det formål, at der blev lavet en aftale om, at der ikke blev rejst sigtelse mod nogen af Sydthy kommunes to politianmeldte medarbejdere. De tilstedeværende kommunalbestyrelsesmedlemmer kan bekræfte ovenstående.

Jeg har omtalt episoden overfor Datatilsynet i en E-mail af den 7. marts 2002 (bilag 10) samt i to læserbreve i Thisted Dagblad fra den 16. marts 2002 (bilag 37) og 4. juni 2002 (bilag 38).

Indgivelse af politianmeldelse mod rådhusbetjent Jens Peter Jensen for falsk forklaring

Jeg har den 6. juni 2003 indgivet en politianmeldelse mod rådhusbetjent Jens Peter Jensen for falsk forklaring (bilag 97). Han har til afhøringsrapporten af den 14. august 2002 afgivet følgende udsagn:

Side 1:

”Afhørte var ikke klar over, at kameraet var sat op, før Arne fortalte om det om morgenen”

Side 2:

De pjattede efterfølgende om sagen, og Ole Jensen fortalte, at han selv havde været med til at sætte kameraet op”.

Det fremgår ingen steder af it-koordinator Arne Mikkelsens afhøringsrapport af den 6. marts 2002, at jeg på noget tidspunkt har været involveret i nogen form for opsætning af Creative overvågningskameraet.

Side 19

Rådhusbetjent Jens Peter Jensen har med sin falske forklaring bevidst haft til formål at skade mig, og drage tvivl om min forklaring. Jeg ønsker derfor rådhusbetjent Jens Peter Jensen tiltalt i henhold til gældende lovgivning vedrørende falsk forklaring.

Sammendrag

Jeg tager udgangspunkt i, at der er indgået en aftale mellem borgmester Arne Hyldahl og politimester Kåre Skjæveland om, at der ikke skulle rejses tiltale mod de ansatte ved Sydthy kommune. Set i det lys er det let, at forstå udfaldet af mine politianmeldelser mod Sydthy.

Creative overvågningskameraet har været opstillet ultimo januar, og har været i kontinuerlig drift indtil medio august 2000 i alt 7 måneder. Creative overvågningskameraet blev opstillet igen medio januar 2001 i forbindelse med mine forespørgsler hos Peter Ruben Larsen fra skatteforvaltningen omkring lovligheden af måden, hvorpå udbudene af ny edb-kabling og udstyr foregik på. Mine samtaler med Peter Ruben Larsen må være kommet it-koordinator Arne Mikkelsen for øre. Resultatet var, at overvågningskameraet igen kom i brug indtil, at jeg i overværelse af Anna Lyngs fra Skole- og kulturforvaltningen afbrød usb-kabelforbindelsen mellem overvågningskameraet og IBM computeren. Det blev konstateret før afbrydelsen, at lysdioden i fronten af overvågnings-kameraet lyste, hvilket bekræfter, at overvågningskameraet var funktionsdygtigt. It-koordinator Arne Mikkelsen har afgivet falsk forklaring til Thisted Politi i sin afhøringsrapport af den 6. marts 2002.

Mine E-mails blev uden min viden og medvirken gennemgået den 21. august 2001, med henvisning til, at mit ansættelsesforhold er ophørt, hvilket først skete ved underskrivelsen af protokollatet den 29. august 2001. Jeg sygemeldte mig den 22. august 2001 til udgangen af november 2001 efter it-koordinator Arne Mikkelsens verbale ”overfald” på mig.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach bekræfter ikke i sin besvarelse af den 14. januar 2001 til Datatilsynet, at der har været opstillet et Creative overvågningskamera på IT-kontoret.

I Datatilsynets afgørelse af den 1. juli 2002 blev der udtalt kritik af det skete.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach har afgivet falsk forklaring 6 gange i sin besvarelse til Datatilsynet af den 11. februar 2001. Det er dokumenteret, at kommunaldirektør Poul Erik Bach senest den 21. august 2001, har været vidende om opsætningen af det ulovlige overvågningskamera.

Det er muligt på min hjemmeside www.sydthyskandalen.dk, at indhente yderligere dokumentation i det omfang, at det måtte være nødvendigt.

Jeg står gerne til disposition i tilfælde af eventuelle spørgsmål.

Side 21

Oversigt over de vedlagte bilag:

Datatilsynet, Sydthy kommune og Ole Engelbrecht Jensen

1)             Ole Jensens brev og e-mail af den 10. december 2001 til Datatilsynet

2)             Datatilsynets brev af den 4. januar 2002 til Sydthy kommune

3)             Sydthy kommunes brev af den 14. januar 2002 til Datatilsynet

4)             Ole Jensens e-mail dateret den 23. januar, men sendt den 24. januar 2002 til Datatilsynet

5)             Ole Jensens e-mail af den 26. januar 2002 til Datatilsynet

6)             Datatilsynet brev af den 29. januar 2002 til Sydthy kommune

7)             Sydthy kommunes brev af den 11. februar 2002 til Datatilsynet

8)              Ole Jensens brev af den 15. februar 2002 til Datatilsynet

9)             Datatilsynet brev af den 28. februar 2002 til Sydthy kommune

10)          Ole Jensens e-mail af den 7. marts 2002 til Datatilsynet (indeholder fortrolige oplysninger, derfor ingen link til dokumentet)

11)          Sydthy kommune brev af den 18. marts 2002 til Datatilsynet

12)          Datatilsynet afgørelse af den 1. juli 2002 til Ole Jensen

13)          Ole Jensens e-mail af den 27. august 2002 til Datatilsynet

14)          Ole Jensens e-mail af den 4. september 2002 til Datatilsynet

15)          Ole Jensens følgebrev af den 16. september 2002 til Datatilsynet med kopi af min journal fra læge Kurt Overgaard Høegh

16)          Datatilsynets brev af den 27. september 2002 til Sydthy kommune

17)          Sydthy kommunes brev af den 16. oktober 2002 til Datatilsynet

18)          Datatilsynets afgørelse af den 19. december 2002 til Ole Jensen

19)          Datatilsynets brev af den 8. januar 2003 til Ole Jensen med kopi af følgebrev af den 8. januar 2003 til Statsadvokaten i Aalborg

 

Bilag og notater fra Sydthy kommune og Ole Engelbrecht Jensen

20)          Ole Jensens notat af den 20. august 2001 til kommunaldirektør Poul Erik Bach

21)          Kommunaldirektør Poul Erik Bachs notat af den 21. august 2001 til Ole Jensen

22)          Ole Jensens notat af den 27. august 2001 vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsens optræden på IT-kontoret den 21. august 2001

23)          Protokollat af den 29. august 2001

24)          Poul Erik Bachs brev af den 4. september 2001 til Ole Jensen

25)          Ole Jensens anbefalede brev af den 23. januar 2002 til borgmesteren samt de øvrige seks medlemmer af Sydthy kommunes økonomiudvalg

26)          Ole Jensens brev af den 6. februar 2002 til borgmester Arne Hyldahl med kopi til Datatilsynet

27)          Ole Jensens notat af den 9. august 2002 vedrørende møde i IT-strategiudvalget vedrørende brug af web-kamera på skolerne

28)          Sydthy kommunes brev af den 21. august 2002 vedrørende aktindsigt

29)          Sydthy kommunes brev af den 30. august 2002 vedrørende aktindsigt vedlagt kopi af faktura nr. 38502 af den 10. januar 2000 fra Struer Data på Creative web-overvågningskamera og oversigt over MED-medlemmer

Side 21

Diverse bilag

30)          Afdelingsformand Ole Eriksen, HK Thisteds brev af den 8. juli 2002 til Ole Jensen

31)          Ole Jensens brev af den 11. august 2002 til Boston Distribution

32)          Ole Jensens e-mail af den 14. august 2002 til Kjeld Jensen fra NordVestData

33)          Udskrift af Ole Jensens lægejournal fra læge Kurt Overgaard Høegh dateret den 12. september 2002

34)          Udskrift fra Ole Jensens hjemmeside: www.it-konsulenten-ole-jensen.dksydthy-skandalen” af den 6. juni 2003 med et resume af handlingsforløbet i klagesagen.

35)          Udskrift fra Ole Jensens hjemmeside: www.it-konsulenten-ole-jensen.dkindholdsfortegnelse” af den 6. juni 2003

 

Artikler og læserbreve fra Thisted Dagblad

36)          Ole Jensens læserbrev fra Thisted Dagblad af den 14. marts 2002 - htm-format

37)          Ole Jensens læserbrev fra Thisted Dagblad af den 16. marts 2002 - htm-format

38)          Ole Jensens læserbrev fra Thisted Dagblad af den 4. juni 2002 - htm-format

39)          Artikel fra Thisted Dagblad fra den 8. august 2002 (link til artiklen er ikke tilladt i.h.t. opretshavsloven)

 

Thisted Politi og Ole Engelbrecht Jensen

40)          Ole Jensens politianmeldelse af den 12. februar 2001 vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsens ulovlige kameraovervågning og gennemgang af e-mail - htm-format med links til dokumenter

41)          Ole Jensens politianmeldelse af den 12. februar 2001 vedrørende kommunaldirektør Poul Erik Bachs falske forklaringer overfor Datatilsynet - htm-format med links til dokumenter

42)          Politimester Kåre Skjævelands brev af den 27. marts 2002 til Ole Jensen

43)          Ole Jensens brev og telefax af den 5. april 2002 til politimester Kåre Skjæveland med kommentarer til brev af den 27. marts 2002

44)          Politimester Kåre Skjævelands brev af den 8. april 2002 til Ole Jensen

45)          Ole Jensens telefax af den 29. april 2002 til politimester Kåre Skjæveland med spørgsmål til kommunaldirektør Poul Erik Bachs eventuelle afhøring med kopi til Datatilsynet

46)          Ole Jensens telefax af den 15. maj 2002 til politimester Kåre Skjæveland med spørgsmål til procedure omkring fremsendelse af bilag til Statsadvokaten i Aalborg

47)          Ole Jensens telefax af den 29. maj 2002 til politimester Kåre Skjæveland med spørgsmål til kommunaldirektør Poul Erik Bachs eventuelle afhøring med kopi til Datatilsynet

48)          Ole Jensens telefax af den 10. juni 2002 til politimester Kåre Skjæveland med rykker for svar på telefaxer af den 29. april- og 29. maj 2002 samt politianmeldelse af kommunaldirektør Poul Erik Bach for i seks tilfælde, at have afgivet falsk forklaring til Datatilsynet

49)          Ole Jensens telefax af den 12. juni 2002 til politimester Kåre Skjæveland med uddrag fra Straffeloven

50)          Politimester Kåre Skjævelands brev af den 12. juni 2002 til Ole Jensen med bekræftelse på modtagelsen af skrivelser af den 29. april-, 29. maj- og 10. juni 2002

51)          Ole Jensens telefax af den 14. juni 2002 til politimester Kåre Skjæveland med kommentarer til telefonsamtale den 13. juni 2002

52)          Politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002

Side 22

Thisted Politi og Ole Engelbrecht Jensen - fortsat

53)          Ole Jensens telefax af den 11. august 2002 til politimester Kåre Skjæveland med opfordring til at genoptage efterforskningen af egen drift efter fremkomsten af nye oplysninger

54)          Ole Jensens politianmeldelse af den 12. august 2001 vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsen

55)          Ole Jensens politianmeldelse af den 12. august 2001 vedrørende kommunaldirektør Poul Erik Bach

56)          Ole Jensens telefax af den 13. august 2002 til politimester Kåre Skjæveland med rettelse til fremsendte henvendelser den 11.- og 12. august 2002

57)          Ole Jensens telefax af den 13. august 2002 til politimester Kåre Skjæveland med oplysning om min flytning fra Linde Allé 1 til Østre Allé 22

58)          Udskrift fra Ole Jensens hjemmeside vedrørende afhøringen den 16. august 2002 på Politigården i Thisted

59)          Ole Jensens telefax af den 19. august 2002 til politimester Kåre Skjæveland med anmodning om udsættelse af tidspunkt for underskrivelse af afhøringsrapport

60)          Ole Jensens telefax af den 20. august 2002 til politimester Kåre Skjæveland med rykker for manglende svar på henvendelse af den 11. august 2002

61)          Politimester Kåre Skjævelands brev af den 22. august 2002 til Ole Jensen med bekræftelse på modtagelsen af telefax af den 20. august 2002

62)          Ole Jensens brev af den 6. september 2002 til Statsadvokaten i Aalborg med fremsendelse af dokumentation, med kopi politimester  til Kåre Skjæveland 

63)          Ole Jensens brev af den 12. september 2002 til politimester Kåre Skjæveland vedlagt bilag A-U

64)          Kåre Skjævelands brev af den 16. september 2002 til Ole Jensen med kvittering for modtagelsen af brev af den 12. september 2002 samt bilag A-U

65)          Politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 25. september 2002

66)          Ole Jensens brev af den 2. januar 2003 til politimester Kåre Skjæveland med anmodning om aktindsigt i sagerne mod Sydthy kommune

67)          Kåre Skjævelands brev af den 3. januar 2003 til Ole Jensen med kvittering for modtagelsen af telefax af den 2. januar 2003

68)          Kåre Skjævelands brev af den 15. april 2003, hvor han meddeler ret til aktindsigt i sagernes bilag

69)          Ole Jensens telefax af den 22. april til politimester Kåre Skjæveland med anmodning om fremsendelse af kopier af afhøringsrapporter

70)          Kåre Skjævelands brev af den 23. april 2003, hvor han meddeler aktindsigt, som kan foregå på Thisted politistation

71)          Ole Jensens brev af den 29. april med anmodning til politimester Kåre Skjæveland om, at aktindsigt forlænges med yderligere 2 timer

72)          Ole Jensens brev af den 29. april med anmodning til politimester Kåre Skjæveland om, at aktindsigt forlænges med yderligere 8 timer efter gennemlæsning og fund af meget belastende materiale

73)          Politimester Kåre Skjævelands brev af den 30. april 2003 med afvisning af yderligere aktindsigt samt udlevering af kopier af afhøringsrapporter

Side 23

Aktindsigt i Thisted Politis afhøringsrapporter

74)          Afhøringsrapport af den 6. marts 2002 vedrørende it-koordinator Arne Overgaard Mikkelsen

75)          Afhøringsrapport af den 8. marts 2002 vedrørende kommunaldirektør Poul Erik Bach

76)          Kamerarapport af den 26. marts 2002 vedrørende det opsatte Creative web-kamera

 

Statsadvokaten i Aalborg og Ole Engelbrecht Jensen

77)          Ole Jensens brev af den 27. august 2002 til Statsadvokaten i Aalborg med klage over politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002

78)          Ole Jensens brev af den 27. august 2002 til Statsadvokaten i Aalborg med rettelse til klage

79)          Ole Jensens brev af den 6. september 2002 til Statsadvokaten i Aalborg med fremsendelse af dokumentation

80)          Ole Jensens brev af den 23. oktober 2002 til Statsadvokaten i Aalborg med klage over politimester Kåre Skjævelands afgørelse af den 25. september 2002

81)          Ole Jensens brev af den 30. december 2002 til Statsadvokaten i Aalborg

82)          Ole Jensens brev af den 31. december 2002 til Statsadvokaten i Aalborg

83)          Ole Jensens telefax af den 13. april 2003 til Statsadvokaten i Aalborg med rykker for svar vedrørende fornyet afhøring af vidner med kopi til Folketingets Ombudsmand

84)          Statsadvokaten afgørelse af den 14. april 2003 til Ole Jensen

85)          Ole Jensens klage af den 24. april 2003 til Statsadvokaten over politimester Kåre Skjævelands beslutning om ikke at udlevere afhøringsrapporterne i kopi

86)          Ole Jensens klage af den 30. april 2003, men dateret den 24. april 2003 til Statsadvokaten over politimester Kåre Skjævelands afvisning af yderligere aktindsigt i 8 timer

87)          Statsadvokatens brev af den 30. april 2003 med bekræftelse på modtagelsen af mit brev af den 24. april 2003

88)          Ole Jensens klage af den 1. maj 2003 til Statsadvokaten over politimester Kåre Skjævelands beslutning om ikke at bevillige yderligere aktindsigt trods fundet af meget belastende materiale samt udlevere af afhøringsrapporterne i kopi med henvisning til manglende ressourcer til overvågning af min aktindsigt samt frygten for, at jeg offentliggør indholdet af afhøringsrapporterne på min hjemmeside

89)          Ole Jensens telefax af den 18. maj 2003 til Statsadvokaten med rykker for svar på min henvendelse af den 1. maj 2003

90)         Statsadvokatens brev af den 23. maj 2003, hvori politimester Kåre Skjævelands afgørelse om ikke at yde fornyet aktindsigt bliver omgøres

 

Rigsadvokaten og Ole Engelbrecht Jensen

91)          Ole Jensens klage til Rigsadvokaten over Statsadvokatens afgørelse af den 29. juli 2002

Side 24

Yderligere aktindsigt i Thisted Politis afhøringsrapporter

Efter aftale med Statsadvokaten i Aalborg er der af hensyn til de afhørte ikke mulighed for, at læse deres forklaringer

92)        Afhøringsrapport af den 15. april. 2002 vedrørende tillidsrepræsentat Lillian Glibstrup (fortrolige oplysninger, ingen link til dokument)

93)          Afhøringsrapport af den 13. august. 2002 vedrørende rengøringsassistent Birgit S. Jensen (fortrolige oplysninger, ingen link til dokument)

94)          Afhøringsrapport af den 14. august. 2002 vedrørende rengøringsassistent Birgit S. Jensen (fortrolige oplysninger, ingen link til dokument)

95)          Afhøringsrapport af den 13. august. 2002 vedrørende rengøringsassistent Erna Buckhave (fortrolige oplysninger, ingen link til dokument)

96)          Afhøringsrapport af den 14. august. 2002 vedrørende rådhusbetjent Jens Peter Jensen (fortrolige oplysninger, ingen link til dokument) 

Thisted Politi og Ole Engelbrecht Jensen - fortsat

97)          Ole Jensens politianmeldelse af den 6. juni 2003 vedrørende rådhusbetjent Jens Peter  Jensens falske forklaringer

Med venlig hilsen

Ole Jensen

Side 25  


 

Startside ] Op ] Folketingets Ombudsmand ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. januar 2005