Thisted Dagblad 14. marts 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Med baggrund i Thisted Dagblads forsideartikel den 27. februar 2002 med overskriften ”Kommunaldirektør i Sydthy meldt til politiet” ønsker jeg at uddybe baggrunden for mine politianmeldelser.

Den 21. august 2001 forelagde jeg et notat for kommunaldirektør Poul Erik Bach vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsens strafbare web-kameraovervågning af min arbejdsplads samt den ulåste dør ind til serverrummet. Da jeg vendte tilbage til it-kontoret, blev jeg modtaget af it-koordinator Arne Mikkelsen. Herefter fulgte det overgreb mod mig, herunder den strafbare gennemgang af min e-mail, som bl.a. var grunden til, at kommunaldirektør Poul Erik Bach så sig nødsaget til at forlange, at jeg underskrev et protokollat, som forpligtede mig til ikke at omtale overfor andre end min læge, hvad der var foregået på it-kontoret.

10. december 2001 fremsendte jeg en klage til Datatilsynet vedlagt dokumentation for it-koordinator Arne Mikkelsens strafbare web-kameraovervågning, -gennemgang af min e-mail samt orientering om den ulåste dør til serverrummet.

23. januar 2002 fremsendte jeg et 17 siders anbefalet brev med min klage vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsen til borgmesteren Arne Hyldahl vedlagt 25 bilag samt 18 spørgsmål med kopi til kommunalbestyrelsesmedlem Jens Chr. Vangsgaard. Jeg gjorde opmærksom på, at jeg ønskede min henvendelse politisk behandlet. Jeg bad samtidig borgmesteren foranledige en politianmeldelse af it-koordinator Arne Mikkelsen senest medio februar. Hvis ikke, ville jeg selv indgive en politianmeldelse.

Blandt de medsendte bilag til borgmesteren var dokumentation for it-koordinator Arne Mikkelsens køb på Sydthy Kommunes konto hos en edb-leverandør samt notat og dokumentation vedrørende en it-medarbejders forsøg på at sælge edb-udstyr til et af kommunes plejehjem. Udstyr som i forvejen tilhørte Sydthy Kommune. Dette er hændelser, som normalt afstedkommer øjeblikkelig fyring og bortvisning fra arbejdspladsen. I dette tilfælde er der intet sket.

Trods flere forespørgsler til borgmester Arne Hyldahl skete der intet. Jeg blev til sidst lovet, at min henvendelse ville blive drøftet i Økonomiudvalget den 25. februar 2002. I et brev fra borgmesteren skriver denne, at et flertal i byrådet har besluttet ikke at besvare mine 18 spørgsmål grundet mine politianmeldelser.

Det har ikke været muligt, at få bekræftet hvorvidt at mit brev, bilag og spørgsmål har været forelagt resten af Økonomiudvalget. Jeg har derfor fremsendt et udvalg af materialet i anbefalet brev til de fem øvrige medlemmer af Økonomiudvalget.

Datatilsynet har fremsendt tre breve vedlagt mine kommentarer til kommunaldirektør Poul Erik Bachs svar. Disse svar har været mangelfulde og fulde af usandheder. Den 12. februar 2002 indgav jeg derfor de to politianmeldelser.

Sydthy Kommune har et ønske om overfor omverdenen at fremtræde som en attraktiv kommune, som giver sine nye medarbejdere optimale arbejdsforhold. Jeg kan forudse, at man fremover må få store problemer med at tiltrække kvalificerede medarbejdere, når det rygtes, at når man som medarbejder gør sin pligt, og meddeler sin kommunaldirektør, at ens chef foretager sig strafbare handlinger, er man øjeblikkeligt uønsket arbejdskraft.

Som tilflytter fra Fyn med kone og to børn i den skolepligtige alder, kan jeg kun fraråde andre søge arbejde ved Sydthy Kommune.

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup Thy

Svar: På grund af læserbrevets karakter og indhold har Thisted Dagblad udbedt sig kommentarer af borgmester Arne Hylddahl, kommunaldirektør Poul Erik Bach og it-chef Arne  Mikkelsen, og redaktionen har modtaget følgende fra borgmesteren:

Jeg er uforstående overfor, at debatten skal køre i læserbrevsform, når der af Ole E. Jensen er indgivet politianmeldelse. Om der er begået strafbare handlinger, må politiet afgøre.

Jeg tiltrådte som borgmester den 1. januar 2002. Ole E. Jensen opsagde selv sit job ved skrivelse af den 10. juli 2001, men opsigelsen blev imidlertidig trukket tilbage - jv. nedennævnte protokollat af den 29. august 2001.

"Ved forhandling mellem Ole E. Jensen, kommunaldirektøren, HK, rådhusets tillidsrepræsentant ang. Ole E. Jensens ansættelsesforhold ved Sydthy Kommune opnåedes der enighed om:

At den ved skrivelse af den 10. juli 2001 afgivne opsigelse af Ole E. Jensen tilbagetrækkes.

At Ole E. Jensen fratræder sit ansættelsesforhold med udgangen af oktober 2001 med fritstilling fra d.d.

At Sydthy Kommune ikke har krav på modregning i lønnen ved Ole E. Jensens evt. overtagelse af andet arbejde i perioden indtil udgangen af oktober 2001.

At parterne ikke udtaler sig i nærværende sag".

Protokollatet er underskrevet af samtlige deltagere.

Jeg ønsker ikke at knytte yderligere kommentarer til læserbrevet ud over at gøre opmærksom på, at de faglige organisatiner fuldt ud er tilfredse med den behandling, som Ole E. Jensen har fået i sit ansættelsesforhold og fratræden ved Sydthy Kommune.

Der er tilføjet følgende kommetarer fra kommunaldirektør Poul Erik Bach og it-chef Arne Mikkelsen:

Borgmester Arne Hyldahls kommentarer tilsluttes fuldt ud som besvarelse, og der er ikke herfra yderligere at tilføje til Ole E. Jensens læserbrev.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 16. marts 2002 ] Læserbrev til Thisted Dagblad ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004