Thisted Dagblad 4. juni 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup Thy, skriver:

Hvorfor tøver politiet?

Jeg har den 12. februar 2002 indgivet to politianmeldelser vedrørende forhold i Sydthy Kommune. Politimester Kåre Skjæveland har i brev af den 27. marts meddelt mig, at man vil afvente Datatilsynets afgørelse inden man tager stilling til en eventuel sigtelse.

Jeg har i brev af den 29. april og 29. maj 2002 forespurgt politimesteren hvorvidt mit brev af den 15. februar 2002 til Datatilsynet er indgået i afhøringen af kommunaldirektør Poul Erik Bach. Jeg har endnu ikke modtaget svar på mine henvendelser.

Det undrer mig, at det i tilfældet med kommunaldirektør Poul Erik Bach burde være nødvendigt at afvente Datatilsynets svar, idet det fremgår af min dokumentation, at kommunaldirektør Poul Erik Bach har afgivet falsk forklaring til Datatilsynet.

Jeg er efter eget ønske blevet afhørt af kriminalpolitiet. Min dokumentation og forklaring er åbenbart ikke tilstrækkelig grundlag for at rejse en sigtelse mod kommunaldirektør Poul Erik Bach. Politimesteren forklaring for netop ikke at afhøre de øvrige vidner har ellers været, at kriminalpolitiet var i besiddelse af tilstrækkeligt materiale. Jeg har i mit brev af den 5. april 2002 påpeget dette misforhold, men har ikke fået nogen forklaring af politimesteren.

Hvad er grunden til politimester Kåre Skjævelands vedblivende tøven med at rejse sigtelse mod kommunaldirektør Poul Erik Bach? Der vil ikke fremkomme væsentligt nyt i forbindelse med afgørelsen fra Datatilsynet.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach har i sine brev af den 14. januar 2002 og 11. februar 2002 til Datatilsynet fremkommet med falske forklaringer og påstande, som han efterfølgende trods opfordring hertil ikke har kunne fremlægge dokumentation for. Politimesteren kan vel ikke være i tvivl om, at det kommunaldirektør Poul Erik Bach har foretaget sig, er strafbart?

Ifølge straffeloven kan det give op til fire måneders fængsel at afgive urigtige erklæringer til offentlige myndigheder. Jeg går ud fra, at straffeloven også gælder for kommunaldirektører.

Tages der særlige hensyn, når det er en person med højere social status, der begår strafbare handlinger end en simpel borger, eller er det borgmesterens henvendelse til politimesteren, som spøger i baggrunden?


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 6. juli 2002 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004