Klage til Datatilsynet

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Hej Lene Kragelund

I henhold til vores telefonsamtale dags data fremsender jeg et følgebrev samt tre bilag, som belyser ovenstående problemer.

Klage over mulig kameraovervågning, brud på brevhemmelighed, og på kommunens datasikkerhed.

Jeg har været ansat ved Sydthy Kommune i perioden fra den 1. februar 1997 til udgangen af oktober 2001 som edb-driftsansvarlig for Sydthy Kommunes eksterne institutioner.

Jeg var med til at ansætte Sydthy Kommunes it-koordinator Arne Mikkelsen, og har løbende noteret mig hans problemer med at følge den gængse kommunale adfærd.

Det har afstedkommet flere kontakter til Sydthy Kommunes kommunaldirektør, men Poul Erik Bach har valgt at betragte mine henvendelser som rene hævnagter kun med det formål at skade min nærmeste chef.

Som det fremgår af bilag 1 er jeg ikke den eneste, som er blevet krænket. Alle som har befundet sig i bemeldte lokale, kan være blevet overvåget. Der er efterfølgende ikke fra kommunal side foretaget nogen orientering af det berørte personale ang. mulige krænkelser af den enkelte person.

Min kommentarer til bilag 2, afsnit 2, Åben dør ind til serverrummet:

I en måned har døren ind til serverrummet været ulåst. Når man først er kommet ind på Rådhuset, er der uhindret adgang til døren hen til serverrummet. Lige inden for døren i serverrummet ligger boksnøglen til datapengeskabet, som står umiddelbart udenfor døren ind til serverrummet. Det er derfor meget let for en person at stjæle eller ødelægge hardware og servere samt at stjæle / ødelægge alle datamedier, hvis døren ind til serverrummet er ulåst. I perioder har døren tilmed stået åben.

I forbindelse med min fremlæggelse af bilag 1 samt samtale med kommunaldirektøren blev der udfærdiget bilag 2, som også blev afleveret i kopi til Arne Mikkelsen. Jeg har ikke efterfølende godkendt notatet, som indeholder flere faktuelle fejl.

Jeg er blevet straffet af min kommunaldirektør for at forelægge it-koordinator Arne Mikkelsens brud på kommunens datasikkerhed. Det fremgår klart af P.E. Bachs referat.

Efter at jeg var vendt tilbage til min arbejdsplads gik min chef fuldstændig amok. Bilag 3 er et referat af de hændelser, som efterfølgende foregik på it-kontoret. Optrinnet blev heldigvis overhørt af en sundhedsplejeske.

Jeg har i dag talt i telefon med et mangeårigt medlem af kommunalbestyrelsen. Jeg har forespurgt ham, om mit notat vedrørende brud på datasikkerheden har været drøftet i kommunalbestyrelsen. Han har afkræftet, at det er tilfældet. Omvendt mener han, at det er det værste tilfælde af brud på kommunens datasikkerhedsregler, som senest for tre måneders siden, er blevet revideret og godkendt af kommunalbestyrelsen.

NB: Bilagene er kopier af bilag, som jeg har forelagt HK Thisted. Der er derfor noteret nogle bilagsnumre, som ikke passer i denne sag. Jeg har påført nye bilagsnumre.

1.) Notat af den 20. august 2001 udfærdiget af Ole Engelbrecht Jensen

2.) Notat af den 21. august 2001 udfærdiget af kommunaldirektør P.E.Bach

3.) Notat af den 27. august 2001 udfærdiget af Ole Engelbrecht Jensen

Du er velkommen til at kontakte mig for yderligere uddybning eller spørgsmål.

Fremsendt som e-mail og alm. brev.

Mvh

Ole Jensen, Østre Alle 22, 7760 Hurup Thy, 9795 1734.


 

Startside ] Op ] Bilag 1/B ] Bilag 1/B ] Bilag 2/C ] Bilag 3/D ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. januar 2005