Thisted Dagblad 24. marts 2003

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Om 67 kasser øl i rådhuskantinen

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup Thy, skriver:

Hvem drak 67 kasser øl i Sydthys kantine i 2002?

I forbindelse med mit ønske om aktindsigt i Sydthy kommunes regninger på indkøb af bl.a. vand, øl, vin og spiritus bad jeg samtidig om en samlet opgørelse. Borgmester Arne Hyldahl har i brev meddelt mig, at jeg ikke vil modtage yderligere information udover det allerede modtagne materiale. Jeg har derfor selv foretaget en opgørelse over indkøbene. De samlede opgørelser for årene 2001 og 2002 kan ses på min hjemmeside.

Kommunalbestyrelsen vedtog i juni 1997 en alkoholpolitik for samtlige ansatte i Sydthy kommune. I denne hedder det bl.a. ”Det er holdningen i Sydthy kommunens Fælles Hovedsamarbejdsudvalg (FHSU) at alkohol og arbejde principielt ikke hører sammen”.

Alligevel blev der i 2002 indkøbt 2010 øl til rådhusets kantine, men det er jo ikke de ansatte, som drikker de mange øl. De kan intet købe i kantinen. De eneste der har lovlig adgang til den indkøbte alkohol er kommunalbestyrelsesmedlemmerne. De har klogt nok sørget for, ikke at være indbefattet af alkoholpolitikken.

Har borgmesteren nogle fornuftige argumenter for, hvorfor der skal være alkohol til stede på en kommunal arbejdsplads? Alkohol som tilmed drikkes af kommunalbestyrelsens medlemmer, men som betales af borgerne? Med den store spareiver der ellers udvises i kommunalbestyrelsen var dette et punkt, som for en gangs skyld ikke gik ud over borgerne, men som kunne bidrage positivt med en besparelse på mindst kr. 10.000 per år.

Jeg har tidligere foreslået, at alle som færdes på rådhuset skulle være underlagt af den vedtagne alkoholpolitik, men det faldt ikke i borgmesterens smag. Borgmesteren kan nemlig vældig godt lide øl. Det smager også bedre end en restriktion i hvert fald, når man er borgmester.

Jeg opfordrer atter en gang borgmesteren til at medtage de folkevalgte under alkoholpolitikken. Det er mit forslag, at der på sigt indføres et totalt alkoholforbud overalt i Sydthy kommune.

Jeg har tidligere spurgt til rigtigheden af rygterne om, at kantinen efter byrådsmøderne bruges som ”værtshus” af kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Borgmesteren har hertil svaret, at efter møderne (som formentlig også indbefatter de fire udvalg) blev der skam højst nydt en enkelt øl eller vand. Hvorledes stemmer det overens med et indkøb på 67 kasser øl i 2002?


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 11. april 2003 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004