Thylands Avis 3. marts 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Borgmesteren politianmeldt

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup, skriver:

Thisted Dagblad har i en artikel mandag den 23. februar 2004 med overskriften "Ingen støtte fra ministeriet" omtalt indholdet af et brev fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet til Ole Engelbrecht Jensen. Det er ikke lovligt, og jeg har i den anledning indgivet en politianmeldelse mod borgmester Arne Hyldahl som øverst ansvarlig for Sydthy Kommune for brud på tavshedspligten i henhold til Forvaltningslovens § 27, stk 1, nr 6 "Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har tavshedspligt, jfr. Borgerlig straffelov § 152 og §§ 152c152f, når en oplysning ved lov eller anden gyldig bestemmelse er betegnet som fortrolig, eller når det i øvrigt er nødvendigt at hemmeligholde den for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser, herunder navnlig til enkeltpersoners eller private selskabers eller foreningers interesse i at beskytte oplysninger om deres personlige eller interne, herunder økonomiske forhold".

Den borgerlige straffelov § 152 "Den, som virker eller har virket i offentlig tjeneste eller hverv, og som uberettiget videregiver eller udnytter fortrolige oplysninger, hvortil den pågældende i den forbindelse har fået kendskab, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 6 måneder.

Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel indtil 2 år, hvis forholdet er begået med forsæt til at skaffe sig eller andre uberettiget vinding eller der i øvrigt foreligger særlig skærpende omstændigheder.

Stk. 3. En oplysning er fortrolig, når den ved lov eller anden gyldig bestemmelse er betegnet som sådan, eller når det i øvrigt er nødvendigt at hemmeligholde den for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser".

Sydthy Kommune har helt bevist manipuleret med indholdet i brevet fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet med det formål at skade min offentlige anseelse og omdømme. Der er ikke som påstået i artiklen sket en behandling eller afvisning af min klage. Indenrigs- og Sundhedsministeriet henviser i brevet til, at Tilsynsrådene er nedlagt, og i stedet erstattet af 5 statsamtmænd som udgør den nye klageinstans.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet skriver "I den anledning skal Indenrigs- og Sundhedsministeriet meddele, at de tidligere for hvert amt nedsatte tilsynsråd med virkning fra den 1. januar 2004 er nedlagt, jf. § 1, nr 16, i lov nr. 381 af 28 maj 2003 om ændring af lov om kommunernes styrelse. Tilsynet med kommunerne varetages herefter af fem statsamtmænd. Det er således statsamtmanden for Nordjyllands Amt, der pr. 1. januar 2004 fører tilsyn med Sydthy Kommune, jf. § 47, stk. 1, i lov om kommunernes styrelse (lovbekendtgørelse nr. 968 af 2. december 2003).

Indenrigs- og Sundhedsministeriet er ikke klageinstans i forhold til de tidligere tilsynsråd, men ministeriet fører tilsyn med tilsynsrådene, jf. § 53 i lov om kommunernes styrelse, jf. § 6, styk. 9, i lov nr. 381 af 28. maj 2003".

I min seneste klage til Tilsynsrådet for Viborg bad jeg om en klagevejledning. Tilsynsrådet skriver den 18. december 2003 "Som svar på Deres spørgsmål om mulighed for at klage over tilsynsrådets udtalelser af 23. juli og 22. oktober 2003 kan oplyses, at De har mulighed for at indbringe udtalelserne for Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Der gælder ikke nogen frist for en eventuel henvendelse til ministeriet".

Jeg har derfor den 20. januar 2004 indgivet en klage til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor man i stedet henviser til, at den i stedet skal sendes til Statsamtmanden i Nordjylland. Denne klage vil i stedet blive fremsendt til Statsamtmanden i Nordjylland.


 

Startside ] Op ] Thylands Avis 17. marts 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004