Thisted Dagblad 6. juli 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, Hurup Thy skriver:

I forbindelse med det indslag, som TV/Midt-Vest bragte i regionaludsendelsen tirsdag den 2. juli 2002 kl. 19:30 fremgik det, at borgmester Arne Hyldahl er citeret for at have sagt, at han betragtede sagen omkring den ulovlige kameraovervågning af min arbejdsplads, som hørende hjemme i småtingsafdelingen.

Småting som kan indbringe kommunaldirektør Poul Erik Bach 4 måneder, og it-koordinator Arne Mikkelsen 6 måneder bag tremmer.

Datatilsynet har lagt Sydthy Kommunes forklaring til grund for afgørelsen vedrørende overvågningskameraet. Sydthy Kommune har påstået, at det kun drejede sig om en afprøvning af web-kameraet, og ikke som påstået af mig, en overvågning af mig med det formål, at følge med i, hvad jeg foretog mig på IT-kontoret, og hvad jeg talte med mine kolleger om, i forbindelse med min indsamling af viden omkring de uregelmæssigheder, som it-koordinator Arne Mikkelsen havde part i.

Da jeg i min første henvendelse til Datatilsynet gjorde opmærksom på, at jeg var blevet ulovligt kameraovervåget benægtede kommunaldirektør Poul Erik Bach, at det havde fundet sted. Der foregik kun kameraovervågning på Økonomisk afdeling i forbindelse med overvågning af kassen. Det indbragte kritik fra Datatilsynet, at kommunaldirektør Poul Erik Bach havde afgivet falsk forklaring.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver i brevet af den 11. februar 2002 til Datatilsynet, at i forbindelse med afprøvning af forskellige overvågningssystemer til brug for kontrol af udvalgte områder, blev der på IT-kontoret afprøvet en web-cam løsning.

En sådan afprøvning er på intet tidspunkt blevet drøftet i Sikkerhedsudvalget, og er derfor heller ikke blevet vedtaget.

It-koordinator Arne Mikkelsen har på egen foranledning opstillet overvågningskameraet. Kommunaldirektør Poul Erik Bach dækkede over disse forhold ved sin falske forklaring.

Da jeg den 21. august 2001 forelagte kendsgerningerne omkring den ulovlige kameraovervågning for kommunaldirektør Poul Erik Bach, var resultatet, at jeg efterfølgende blev frataget alle mine funktioner udenfor Rådhuset.

Mine telefoner blev fjernet. Jeg blev af it-koordinator Arne Mikkelsen bedt om, at flytte til et skrivebord, hvor jeg kunne ”sidde og glo ind i væggen”.

Jeg måtte ikke benytte kantinen eller tale med kolleger. Pauser skulle foregå hjemme eller ved min ”nye” arbejdsplads. Jeg måtte ikke forlade arbejdslokalet eller gå på toilet uden tilladelse fra it-koordinator Arne Mikkelsen. Den 22. august 2001 sygemeldte jeg mig med henvisning til det psykiske arbejdsmiljø.

Det endte med protokollatet af den 29. august 2001. Den 10. december 2001 indgav jeg en klage til Datatilsynet, og den 23. januar 2002 en klage til borgmesteren vedrørende ovenstående forhold.

I stedet for at tage offentlig afstand fra de påståede uregelmæssigheder, har borgmesteren medvirket til at forhale mit ønske om en undersøgelse. Jeg har flere gange i den seneste måned talt med borgmesteren om, at hvis afgørelsen fra Datatilsynet gik Sydthy Kommune imod, var han parat til at indkalde Økonomiudvalget til et ekstraordinært møde med det formål, at drøfte muligheden for et økonomisk forlig.

I stedet har Hyldahl og Bach valgt at afholde ferie.

Jeg vil atter opfordre borgmesteren til at sætte en uafhængig advokat eller politiet til at undersøge de ting, som jeg har påvist i mine mange henvendelser.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 12. oktober 2002 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004