Thisted Dagblad 29. juli 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Vildledende oplysninger

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup, skriver under overskriften "Direktør Hanne Flerons bevidste vildledning af offentligheden":

Jeg har den 24. juli 2004 udbedt mig dokumentation for de udtalelser, som direktør Hanne Fleron fra Sydthy Kommune har fremført i Thisted Dagblads artikel af den 8. juli 2004. Jeg har direktør Hanne Flerons ord for, at jeg inden 14 dage vil modtage svar på min aktindsigt.

Det fremgår af artiklen, at der ud over kommunalbestyrelsesmøder og udvalgsmøder, hvortil der serveres alkohol også er mindst 4 arrangementer om måneden (mindst 48 om året) med over 100 deltagere (mindst 4.800 deltagere i alt) hvortil, der også serveres alkohol. Det være sig jubilæer og afskedsreceptioner. Der til kommer de forskellige møder, Thy- og Mors kommunerne har inden for alle forvaltningsområder. Endelig er der årligt et stort sportsarrangement samt kursusrækker for de ansatte, hvortil der ligeledes serveres alkohol. Til sådanne arrangementer serveres efter mine oplysninger almindeligvis et lettere traktement.

Min gennemgang af de 714 fremsendte bilag fra møder, rejser og repræsentation samt kantinedrift for 2003 viser, at der har været seks arrangementer i 2003, hvoraf de fem har været afskedsreceptioner eller jubilæer. Et enkelt arrangement har været et fyraftensmøde for personalet. Ingen af disse arrangementer har haft over 100 deltagere.

Jeg har i den tilsendte aktindsigt ikke kunne finde et eneste arrangement, hvor der har deltaget personer uden tilknytning til Sydthy Kommune, så enten har Sydthy Kommune igen "glemt" at fremsende den ønskede aktindsigt til mig, eller også findes den ikke i kommunens arkiv.

Jeg har forespurgt Jørgen Bjerre fra Teknisk Forvaltning, som udfører brandtilsynet for Sydthy Kommune. Han har oplyst, at der maksimalt må opholde sig 80 personer samtidigt i kantinen på rådhuset og 80 personer samtidigt i byrådssalen. Hvis begge lokaler er i brug samtidig, må der maksimalt opholde sig 120 personer samtidigt i lokalerne. Jørgen Bjerre har ikke på noget tidspunkt fra borgmester Arne Hyldahl (V) modtaget en anmodning om dispensation fra de gældende regler.

Hvorledes kan Sydthy Kommune, efter direktør Hanne Flerons oplysninger, afholde mindst 48 arrangementer om året, hvor der deltager mindst 100 personer uden, at der er søgt om dispensation fra de gældende regler? Svaret må være, at disse arrangementer aldrig har fundet sted, for man overholder selvfølgelig gældende regler i Sydthy Kommune!

Jeg finder det dybt forkasteligt, at man som direktør for Sydthy Kommune i den grad helt bevidst vildleder offentligheden om de faktiske forhold i forsøget på, at dække over visse politikeres alkoholmisbrug.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 7. august 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004