Thisted Dagblad 15. maj 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Redegørelse dækker over usandheder

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup, skriver:

Borgmester Arne Hyldahl læste på tirsdagens byrådsmøde op af en redegørelse omhandlende det ikke eksisterende alkoholmisbrug blandt visse politikere i Sydthy Kommune formelt forfattet af borgmester Arne Hyldahl og chefgruppen, som bl.a. består af socialchef Hanne Fleron og skoledirektør Lars Sloth.

Af indlægget fremgik bl.a. følgende:

Til de åbne og lukkede punkter på kommunalbestyrelsens møder serveres der postevand og danskvand. Møderne afholdes en gang om måneden kl. 16:30, og efter møderne serveres der en ret varm mad, og der er mulighed for vin eller øl og vand til maden.

Der har i enkelte og ganske få tilfælde været tale om, at der serveres en enkelte øl efter udvalgsmøderne i lighed med praksis for andre bestyrelsesmøder.

Borgmesteren indstillede i henhold til dagsordenen, at der ikke ændres i praksis i forhold til servering af mad, øl, vin og vand i forbindelse med de politiske møder med henvisning til, at der er tale om et passende niveau.

Arne Hyldahl mente, at det er til skade for Sydthy Kommunes omdømme, at Sydthy Listen har bragt denne sag op i pressen.

Ved afstemningen var Sydthy Listens to medlemmer de eneste, som stemte for forslaget. Viggo Iversen fra KD forholdt sig neutral.

Hvorledes maksimalt en enkelt genstand til maden til hvert medlem kan medføre, at der gennem de seneste tre år gennemsnitligt er indkøbt 1.840 flasker øl om året og de seneste 12 måneder 72 flasker rødvin samt yderligere 60 flasker rødvin, som borgmesteren ikke har ønsket at gøre rede for, meldte redegørelsen ikke noget om.

Jeg har efterfølgende spurgt Lars Sloth og Hanne Fleron til deres faktiske kendskab til indkøbet af alkohol i Sydthy Kommune for årene 2001 til 2004. Begge bekræfter, at de ikke har ønsket at se bilagene for alkoholindkøbene, og derfor ikke har kendskab til tallene. Lars Sloth siger dog, at ingen af politikerne har et alkoholproblem. Hvad der ligger til baggrund for denne viden, har han ikke ønsket at uddybe. Det er hans opfattelse, at redegørelsen giver et korrekt billede af situationen i Sydthy Kommune. Efter Hanne Flerons mening er mængden af indkøbt alkohol uvæsentligt for redegørelsen. Ifølge Hanne Flerons oplysninger er det Lars Sloth, som har udfærdiget redegørelsen, og de øvrige herunder borgmesteren har tiltrådt den.

Det er godt gået af en person, som stort set kun har to måneders anciennitet i Sydthy Kommune. Det samme kan man sige om Hanne Fleron, som efter en måneds ansættelse fik fjernet Helene Abildgaard.

Hanne Fleron og Lars Sloth sidder begge med i et udvalg, som skal komme med udspil til en ny ledelsesstruktur for Sydthy Kommune. Deres manglende stillingtagen i redegørelsen til et alkoholmisbrug blandt visse politikere i Sydthy Kommune kan efterfølgende vise sig, at være til stor fordel for dem i deres videre optur i Sydthy Kommune. Begge kandiderer til stillingerne som direktører med en årsløn på omkring kr. 700.000, så det er om at være på god fod med politikerne og vise, at man er loyal overfor deres ønsker om en "frifindelse for alkoholmisbrug".

En af begrundelserne for at afskedige tidligere kommunaldirektør Poul Erik Bach gik ellers netop på, at han ikke greb ind i nogle sager inden, at disse udviklede sig til direkte lovstridige vedtagelser i byrådssalen, og med deraf megen negativ omtale i pressen og til stor skade for Sydthy Kommunes omdømme.

Forkastelsen af en alkoholpolitik for de folkevalgte i Sydthy Kommune betyder, at sagen fortsat vil have befolkningens- og pressens bevågenhed.

Den foreløbige "sejr" i alkoholpolitiksagen blev fejret af flertallet i kommunens kantinen. Tilsyneladende var der rigelige forsyninger af postevand og danskvand, idet der var lys i kantinen


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 23. maj 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004