Thisted Dagblad 12. november 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup Thy, skriver under overskriften:

Afslappet kommunalbestyrelse?

Venstres formand i Sydthy, Jørgen Kristensen skriver i sit læserbrev i Thisted Dagblad lørdag den 9. november 2002 "Skulle vi nu ikke tage det helt roligt i Sydthy Kommune?!

Det er i hvert fald tilfældet for borgmesteren, for ingen af de læserbrev, som borgerne har fået offentliggjort, er indtil nu blevet besvaret.

Problemet for politikerne er jo, at ingen under valgkampen omtalte behovet for skole- eller plejehjemslukninger eller for store besparelser. Nej man ville netop bevare de mindre samfund med deres servicefunktioner. Ingen af disse løfter er til gengæld blevet indfriet. Derfor er der den store utilfredshed blandt borgerne og den store skrivelyst i aviserne.

Jeg tror godt, at jeg kan regne mig frem til, hvad der skal ske i de følgende år. Flere lukninger og sammenlægninger af institutioner, flere serviceforringelser for alle aldersgrupper, men specielt de svageste vil blive ramt og flere fyringer af gode stabile medarbejdere, vil være resultatet af flertallets beslutninger i kommunalbestyrelsen, men dette vil ske uden Sydthy Listens medvirken.

Borgmester Arne Hyldahl fører sig frem i både aviser og på TV, men der er jo hverken indhold eller mening med Hyldahls kommentarer. Som borger bliver man efterladt mere og mere forvirret, jo flere sager Hyldahl forsøger at "brandslukke" på.

Jeg må til Hyldahls ros sige, at det kræver mandsmod at stille op i TV-Midtvest, når han i den grad møder uforberedt op. Resultatet af hans fremtræden har formentlig påført Venstre i Sydthy den maksimale skade. Hvis han fortsætter på samme måde vil grundlaget være lagt for, at Venstre i Sydthy vil blive marginaliseret ved næste valg.

Når man som borger henvender sig til de gamle etablerede partier i Sydthy med en eller flere sager, som man ønsker, at de skal tage hånd om, sker der ingenting. Alle henvendelser ender i skraldespanden. Hvor længe tror byrødderne, at borgerne gider finde sig i det. Det eneste parti som tager borgerne alvorligt er Sydthy Listen. I Sydthy Listen er ingen, der spørger til dit medlemskab af andre partier eller dine politiske holdninger i øvrigt. Alle er velkomne. Her har man mulighed for, at møde op til det åbne gruppemøde, som finder sted dagen før det ordinære byrådsmøde, og fremlægge sine synspunkter. De bliver herefter fremlagt i byrådssalen, men de øvrige partiers ligegyldighed over for sine borgeres ve og vel virker beskæmmende.

De gamle partier skyer Sydthy Listen som pesten, men med det engagement de selv ligger for dagen, for at løse Sydthys problemer, kan man meget vel komme i den situation, at Sydthy Listen vil være det største parti efter næste valg. Det ville være positivt, for så blev der med garanti ryddet op i Sydthy, med udsigten til at de nødvendige afskedigelser af uduelige mellemledere og chefer ville blive gennemført.

Økonomi- og skattechef Ole Clemmensens seneste læserbrev i Thisted Dagblad bekræfter jo blot situationens alvor.

Jeg vil opfordre alle borgere i Sydthy, og i sær alle der i de seneste måneder har skrevet læserbreve om Sydthy, til at møde op på Hurup Missionshotel tirsdag den 19. november 2002 kl. 19:30. Der vil være mulighed for, at møde en repræsentant for hvert af de politiske partier fra Sydthy. Du kan her stille dem til regnskab for det uføre, som de har bragt os alle sammen i. Med dit fremmøde kan du være med til at påvirke situationen i en positiv retning.

Hvis man skal tage antallet af læserbreve som udtryk for borgernes interesse, vil jeg mene, at man på forhånd skulle have flyttet arrangementet til Hurup Hallerne.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 25. november 2002 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004