Thylands Avis 27. juli 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Baggrunden for at politianmelde borgmesteren

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup, skriver:

Den 31. marts 2004 skrev jeg til borgmester Arne Hyldahl, og bad ham om, at redegøre for på hvilke tidspunkter og i hvilken anledning, at Sydthy Kommune havde ladet sig repræsentere. Jeg bad samtidig om en opgørelse over det aktuelle lager af rødvin indkøbt ved Excellent Wine i Herning. Jeg gjorde borgmesteren opmærksom på, at jeg havde en bestyrket mistanke om, at de 120 flasker rødvin i stedet var gået til forbrug.

Borgmester Arne Hyldahl valgte at fastholde, at den indkøbte vin er beregnet til gaver og repræsentation på trods af, at jeg tidligere har bedt om aktindsigt i alkoholbilagene, og er i besiddelse bilaget fra Excellent Wine. Konteringen er udført direkte på bilaget. Den viser, at halvdelen af den indkøbte rødvin er bogført under kantinedrift underforstået, at det er beregnet til at blive drukket af tørstige byrådsmedlemmer. Borgmester Arne Hyldahls svar er derfor ikke i overensstemmelse med sandheden.

På baggrund af dette har jeg ikke haft andet valg end, at politianmelde borgmester Arne Hyldahl for dokumentfalsk, tyveri og underslæb. I min politianmeldelse af den 21. juli 2004 har jeg påført de paragraffer i Straffeloven, som jeg mener, at borgmester Arne Hyldahl har forbrudt sig imod. I tilfælde af, at politimester Kåre Skjæveland er enig med mig i dette eller, at han ligeledes finder, at borgmesteren har overtrådt andre paragraffer i Straffeloven anmoder jeg politimesteren om, at rejse sigtelse for disse forhold.

Hvis man forgriber sig på værdier, som er i ens varetægt, og deler disse med andre, er der efter min opfattelse tale om tyveri og underslæb. Det må betyde, at de kommunalbestyrelsesmedlemmer, som har deltaget i at drikke den indkøbte rødvin på samme måde har gjort sig skyldig i tyveri og underslæb. Det vil i realiteten sig de kommunalbestyrelsesmedlemmer, som ikke optræder på "Positivlisten". På min hjemmeside er det muligt, at læse politianmeldelsen og de tre bilag, som er medsendt politianmeldelsen samt hvilke personer, der optræder på "Positivlisten".

Et af problemerne for de personerne, som ikke optræder på "Positivlisten" er at, disse gennem de seneste år har forgrebet sig på den kommunale alkohol i en sådan grad, så det til sidst er blevet en hævdvunden ret, at beruse sig på skatteydernes regning. Man er derfor naturlig modstander af, at indføre en alkoholpolitik, som vil kunne sætte en stopper for en stor del af den gratis alkohol.

Det er mit mål, at alkoholmisbruget i Sydthy Kommune skal høre op senest med udgangen af denne valgperiode. Jeg er overbevist om, at når Sydthy kommune bliver slået sammen med Thisted- og Hanstholm kommuner vil alkoholdebatten fra Sydthy stadig være i befolkningens erindring. De nuværende kommunalpolitikere fra Sydthy Kommune, som ikke klart forinden har meldt ud, at alkohol og kommunalbestyrelsesarbejde ikke hører sammen, og samtidig har formået, at omstille sig til et alkoholfrit miljø, vil efter min opfattelse ganske enkelt blive diskvalificeret af vælgerne. Der har været for mange eksempler på, manglende kvalitet i de beslutninger, som det nuværende flertal i kommunalbestyrelsen har truffet i indeværende valgperiode.


 

Startside ] Op ] Thylands Avis 4. august 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004