Thylands Avis 16. juni 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Borgmesteren forsøgte at føre pressen bag lyset...

skriver Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup

Borgmester Arne Hyldahl fremlagde på byrådsmødet den 11. maj 2004 en redegørelse omkring "det ikke eksisterende alkoholmisbrug blandt visse byrådsmedlemmer", hvoraf det fremgik, at der stort set kun blev drukket en enkelt genstand til maden efter endt byrådsmøde.

Under behandling af punkt 2. "Alkohol-politik" udtrykte Ketty Sørensen (A) og Viggo Iversen (KD) harme over, at blive mistænkt for at være alkoholikere. For at imødekomme deres indsigelser har jeg valgt på min hjemmeside www.sydthyskandalen.dk at offentliggøre navnene på de 10 personer, som efter mine oplysninger, forlader rådhuset efter normal mødeaktivitet.

Min aktindsigt viser, at der gennem de seneste 12 måneder er købt 186 flasker rødvin, hvoraf langt hovedparten allerede er drukket af tørstige byrådsmedlemmer. Der til kommer, at der gennem de seneste tre år hvert år i gennemsnit er købt 1.840 øl.

Det fremgik af forsideartiklen i Thisted Dagblad den 10. juni 2004, at borgmester Arne Hyldahl forud for udsendelse af dagsordenen til pressen vedrørende byrådsmødet den 15. juni 2004 havde fjernet punktet omkring økonomiudvalgets forsøg på, at begrænse Sydthy-Listens ønske om aktindsigt i alkoholindkøbene i Sydthy Kommune tilbage fra 1998.

Borgmesteren er jo ikke uvant med at fordreje sandheden omkring de massive alkoholindkøb. Jeg har på min hjemmeside dokumenteret, at Sydthy Kommune har bogført alkoholindkøb under kantinedrift, hvor det ikke hører hjemme, og at budgetterne for møder, rejser og repræsentation samt kantinedrift i 2002 er overskredet. Jeg frygter, at tallene for 2003 ser endnu værre ud.

Som en service over for Sydthy-Listen, de øvrige folkevalgte og borgerne i Sydthy har jeg lagt alle Sydthy Kommunes alkoholregninger fra 2001 og til udgangen af marts 2004 op på min hjemmeside, hvor man kan se hver enkelt regning samt en samlet oversigt for hvert enkelt år.

Den 5. juni bragte Thisted Dagblad en artikel, hvor nyudnævnte direktør Lars Sloth netop slog sig op på, at nu ville Sydthy Kommune radikalt ændre kurs overfor pressen, og vise megen stor imødekommenhed. Man vil nu tillade, at de ansatte må benytte sig af deres grundlovssikrede ret til, at udtale sig til pressen om enkeltsager, blot materialet ikke er underlagt tavshedspligten.

Jeg har den 23. februar 2004 politianmeldt borgmester Arne Hyldahl for i fem tilfælde, at have brudt sin tavshedspligt ved, at fremsende materiale fra min personalesag videre til pressen, som er underlagt tavshedspligt. Sagen er i øjeblikket under behandling ved Folketingets Ombudsmand.

Mit bedste råd til borgmesteren må være, at han hurtigst muligt lader sig sygemelde. Arne Hyldahl har for længst opbrugt borgernes tillid til, at han evner at stå i spidsen for Sydthy Kommune. Ikke at jeg tror, at Jens Kr. Yde kan gøre det bedre. Han fungerer jo allerede som ”skyggeborgmester”.

Ole Engelbrecht Jensen


 

Startside ] Op ] Thylands Avis 27. juli 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004