Thisted Dagblad 7. juni 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Alkoholbudgetterne overskredet i Sydthy

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup skriver:

Der fremgik følgende af redegørelsen fremlagt på kommunalbestyrelsesmødet den 11. maj 2004:

"I forbindelse med såvel de politiske møder som møder på embedsmandsplan har det aldrig været praksis, at der efter møderne spises på restaurant eller lignende. Denne praksis anvendes i adskillige andre kommuner.

Praksis for servering til møder har i mange år været den samme i Sydthy Kommune, og der er ikke sket ændringer i praksis siden den nuværende Kommunalbestyrelse er tiltrådt".

Til sammenligning med Thisted Kommune er der ingen forudgående bespisning af kommunalbestyrelsesmedlemmerne på kommunens regning ligesom øl betales af egen lomme. Der kan dog maksimalt købes to øl per person.

Jeg har gennemgået de seneste to regnskaber fra 2001 og 2002. Det fremgår af regnskabet for 2002, at der på budgettet for møder, rejser og repræsentation var afsat kr. 218.100, men det faktiske forbrug opgjort per den 16. april 2003 var kr. 246.127, en overskridelse på kr. 28.027. Dertil kommer kantineudgifter som var budgetteret til kr. 440.890. Her var det faktiske forbrug opgjort per den 16. april 2003 til kr. 460.911, en overskridelse på kr. 20.021.

Hvis man sammenligner med de tilsvarende udgifter i 2001 under borgmester Niels Peter Kaastrup-Hansen brugte man til møder, rejser og repræsentation kr. 76.717 mindre, end der var budgetteret med. Når det gælder kantinen var forbruget her kr. 63.534 mindre end budgetteret, tilsammen kr. 140.251 mindre end budgetteret. I Arne Hyldahls første år er den samlede overskridelse på de to konti kr. 48.048. En samlet forskel på kr. 188.299 på de to konti, hvor bl.a. indkøb af alkohol bogføres.

Jeg har fra borgmester Arne Hyldahl modtaget et brev dateret den 6. januar 2004, men afsendt den 6. april 2004 fra rådhuset hvoraf det fremgår:

"For så vidt angår din anmodning om aktindsigt i indkøb af vin af et bestemt mærke samt optælling af lagerbeholdning afvises denne, idet følgende kan meddeles:

Vinen, der er påført kommunens logo er indkøbt med det formål, at påføre vingaver et personligt præg samt at minimere omkostningerne i forbindelse med gaver/repræsentation. Brugen af vingaver i forbindelse med repræsentative tiltag sker som led i kommunens administrative virksomhed. Der sker ikke en løbende registrering af disse tiltag samt lagerbeholdning".

Grunden til at jeg inddrager udgifter til kantinen er, at Sydthy Kommune har bogført 60 flasker af ovennævnte rødvin under kantinedrift, hvor det efter borgmester Arne Hyldahls brev ikke hører hjemme, idet rødvinen er indkøbt med repræsentative formål for øje. Jeg har tidligere gjort opmærksom på min mistanke om fusk med konteringen af alkohol. Det må hermed være dokumenteret, at Sydthy Kommune bevidst har vildledt revisionen, med det formål at formindske saldoen for møder, rejser og repræsentation.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 12. juni 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004