Thisted Dagblad 4. oktober 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Svar til Visby og borgmesteren

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup, skriver:

Kristian Visby skriver i sit indlæg i Thisted Dagblad den 24. september 2004, at han gerne ser, at jeg deltager i betalingen af regningen fra Kommunernes Revision.

Jeg giver Kristian Visby ret i, at jeg burde være med til at betale en del af regningen for undersøgelsen, hvis det var mig, som havde bestemt, at en sådan undersøgelse skulle iværksættes, og at jeg i den forbindelse havde haft indflydelse på indholdet af kommissoriet.

Kommissoriet er udfærdiget af Kommunernes Revision i Thisted og godkendt af kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsen har naturligvis ikke godkendt et kommissorium, hvis man på forhånd viste, at det efterfølgende ville kunne give voldsomme problemer.

Man har ved udfærdigelsen af kommissoriet elegant gået uden om de kritiske punkter, som jeg ved min aktindsigt har konstateret, og i mine læserbreve har gjort opmærksom på. Jeg anser i bedste fald undersøgelsen for spild af borgernes penge.

Jeg har tidligere fået aktindsigt i det samme materiale fra Sydthy Kommune, som Kommunernes Revision har brugt flere måneder på at undersøge. Det drejer sig om bl.a. 714 bilag.

Jeg har i et læserbrev i Thisted Dagblad fra 25. juni 2004 konstateret, at der i regnskabet på konto for møder, rejser og repræsentation for 2003 er en ubevilliget overskridelse af budgettet på 58,85% svarende til 115.745 kroner.

I henhold til Regulativ for Sydthy Kommunes Kasse- og regnskabsvæsen fra 1981 fremgår det, at der må ikke bruges penge, som ikke er bevilliget. I kapitel 4.1, "Bevillingsmyndighed", står følgende:

"Bevillingsmyndigheden er hos kommunalbestyrelsen. Foranstaltninger, der vil medføre indtægter eller udgifter, som ikke er bevilliget i forbindelse med vedtagelsen af årsbudgettet, må ikke iværksættes, før kommunalbestyrelsen har meddelt den fornødne bevilling".  

Jeg finder det forkasteligt, at borgmester Arne Hyldahl bruger borgernes penge på, at indrykke en annonce i bl.a. Thylands Avis, hvor han gentager sine urigtige påstande og igen fører borgerne bag lyset. Sydthy Kommune er på ingen måde blevet pure frikendt af Kommunernes Revision.

Fakta er, at Kommunernes Revision på intet tidspunkt har været inde i en undersøgelse af politikernes personlige alkoholmisbrug.

Spørgsmålet som bl.a. står tilbage er:

Hvad er der blevet af de 120 flasker rødvin, som er indkøbt den 18. marts 2003? Ingen på rådhuset har tilsyneladende haft lyst til at medvirke til at opklare dette. Borgmesteren har tilmed afgivet falsk forklaring til undertegnede, da jeg stillede spørgsmålet i mit brev af den 31. marts 2004.

Kommunernes Revision skriver om regnskabet for 2003:

"Under bevillingsniveauet på funktion 6.41 kan det væsentligste merforbrug henføres til kontiene for "Møder, rejser og repræsentation", hvor der er et merforbrug på 115.745 kroner, svarende til en forbrugsprocent på 159 i forhold til budgettet".

"Bevillingerne på ovennævnte funktioner er overskredet og bevillingsreglerne er således formelt set ikke overholdt. Merforbruget på 115.745 kroner til møder rejser og repræsentation under funktion 6.41 er isoleret set væsentligt".

"Bilagsrevisionen har vist, at der på skole- og kulturforvaltningen i starten af 2003 er sket anvisning af udbetaling til skoledirektøren (den nuværende direktør Lars Sloth) af ham selv, hvilket ikke er i overensstemmelse med kommunens kasse- og regnskabsregulativ. Det drejer sig om i alt 3 bilag for i alt 9.317,15 kroner, og vedrørte kørselsgodtgørelse og udlæg til broafgift m.v."

Mine tidligere indlæg til Thisted Dagblad og Thylands Avis om alkoholsagen fra Sydthy Kommune kan ses på min hjemmeside www.sydthyskandalen.dk  


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 23. november 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004