Thisted Dagblad 28. januar 2004

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup, skriver:

Jens Chr. Yde din berøringsangst for sandheden er skræmmende.

Du skriver, at du ikke kender til de 12 ulovlige plejehjemspladser. Sandheden er også, at der er i alt 17 ulovlige plejehjemspladser i Sydthy kommune.

Jeg kan derfor foreslå dig, at du sætter punktet om mulige ulovlige plejehjemspladser på dagsordenen på det åbne møde til næste kommunalbestyrelsesmøde for at få opklaret, om en eller flere tilsynsmyndigheder på noget tidspunkt har erklæret nogle af de plejehjemspladser, som stadig er i brug, for uegnet til menneskelig beboelse. Jens Chr. Vangsgaard fra Sydthy Listen har omtalt de ulovlige plejehjemspladser på tidligere kommunalbestyrelsesmøder, hvor både du og jeg har været til stede.

Jeg henviser til følgende udsagn fra Martin Basses bog ”Kommunalt Folkestyre”, hvor der på side 279 er følgende at læse:

”Situationen er anderledes, hvis politikeren faktisk får kendskab til eller mistanke om ulovlige forhold på sagsområder, som hører under kommunen”.

”Politikerne har pligt til at reagere, hvis han bliver klar over, at kommunen selv handler ulovligt eller forsømmer at gøre nogen, den har pligt til”.

I henhold til Tilsynsrådet for Viborg Amts afgørelse af den 2. september 2003, journal nr. 2003-613-80 er der på side 2 at læse:

”Et ansvar for det enkelte kommunalbestyrelsesmedlem for ulovligheder i den kommunale forvaltning kan komme på tale, hvis et medlem undlader at reagere på visse tilkendegivelser udefra”.

”Henvendelser udefra kan også udløse en reaktionspligt. Det gælder således klager fra borgere til kommunalbestyrelsen eller til det pågældende medlem personligt, medmindre klagen er meningsløs eller klart urimeligt”.

Som jeg læser ovenstående, har den samlede kommunalbestyrelse pligt til at reagere på informationerne i mit læserbrev.

Med hensyn til arbejdsbyrden for administrationen i Sydthy Kommune og de deraf afledte omkostninger kan jeg kun sige, at hvis du som politiker fremover lover ikke, at være med til at vedtage den ene ulovlige sag efter den anden, så har jeg måske ikke så travlt med at bede om aktindsigt i dem.


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 16. februar 2004 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004