Thisted Dagblad 22. marts 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Overtrædelse af udbudsreglerne?

I mit brev af den 23. januar 2002 til borgmester Arne Hyldahl er omtalt en episode, hvor jeg overhørte en telefonsamtale mellem it-koordinator Arne Mikkelsen og Jimmi Rasmussen; medarbejder ved ABB Fredericia. Jimmi Rasmussen var ansat i den samme afdeling, som it-koordinator Arne Mikkelsen var chef for ved sin ansættelse i ABB Fredericia.

It-koordinator Arne Mikkelsen fortalte Jimmi Rasmussen, at for at ABB kunne få ordren på renovering af edb-kablingen på Rådhuset, skulle priserne på bestemte produkter og ydelser være, som han oplyste.

Ved mødet i Økonomiudvalget undlod it-koordinator Arne Mikkelsen at orientere om, at han tidligere havde været chef for den samme afdeling, som havde afgivet tilbud til Sydthy Kommune.

Andre firmaer, som har afgivet tilbud på renovering af edb-kablingen, kan med god grund føle sig forbigået.

I tilfælde af at et firma stævner Sydthy Kommune, og en dom går Sydthy Kommune i mod, hvem skal i så fald betale erstatning? Er det Sydthy Kommunes borgere via skatten, eller vil man kræve beløbet betalt af it-koordinator Arne Mikkelsen for at have begunstiget sin tidligere arbejdsgiver?

Sydthy Kommunes indkøb af edb-udstyr foregår ikke til den laveste pris. Tidligere var hovedleverandøren Eterra i Århus, som er SKI-leverandør (en gruppe af de største edb-leverandører).

Efter it-koordinator Arne Mikkelsens ansættelse skulle Sydthy Kommune pludselig til at benytte en af Danmarks mindste leverandører med under 10 medarbejdere. Dette firma har i flere tilfælde vist sig ikke, at besidde den nødvendige faglige ekspertise.

Jeg har påvist, at priserne i værste fald har været 10-20% højere end nødvendigt. Med et samlet køb på f.eks. kr. 1 million betyder det, at der minimum på årsbasis er betalt kr. 100.000 for meget. Samtidig købte it-koordinator Arne Mikkelsen privat ved samme firma.

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup Thy  


 

Startside ] Op ] Thisted Dagblad 30. marts 2002 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 16. november 2004