Datatilsynet 27. august 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Fra: it-konsulenten-ole-jensen [postmaster@it-konsulenten-ole-jensen.dk]

Til: dt@datatilsynet.dk

Emne: Sydthy Kommune, nye afgørende oplysninger i sagen

Sendt: tirsdag den 27. august 2002, kl.15:20

Datatilsynet

Borgergade 28, 5.

1300 København K

Att. Jacob Lundsager og Kira Koldby Kristensen

Journal nr. 2001-313-0082

Hurup Thy den 27. august 2002

Afgørende nye oplysninger i sagen mod Sydthy Kommune

Jeg opfordrer hermed Datatilsynet til at genoptage min sag ved eventuelt at tilføje et supplement eller en ændring til Datatilsynet afgørelse af den 1. juli 2002 i forbindelse med fremkomsten af nye afgørende oplysninger i sagen.

Jeg vil foreslå, at Datatilsynets genoptagelser sagen i form af nye spørgsmål til Sydthy Kommune. Det bør dog ske på en måde, så politimester Kåre Skjæveland, Thisted Politi ikke kan bruge dette som argument for, på ny at sætte eventuel efterforskningen i stå.

To tidligere rengøringsassistenter:

Birgit Jensen, Lærkevej 15 7760 Hurup Thy, telefon 9795 2161

og

Erna Buchhave, Degnevænget 10, Koldby, 7752 Snedsted, telefon 9793 6737

er stået frem i Thisted Dagblad den 8. august 2002 med deres udsagn om, at Birgit Jensen i august 2000 har set sig selv på en optagelse fra dagen i forvejen.

Med udgangspunkt i politimester Kære Skjævelands afgørelse af den 30. juli 2002 betragtes Creative web-kameraet for taget i drift den 24. januar 2000. Efter kommunaldirektør Poul Erik Bachs udsagn i Thisted Dagblad den 8. august 2002 har opsætningen i august 2000 været indenfor ”afprøvningsperioden”.

Det må betyde, at Creative web-overvågningskameraet har været i kontinuerlig drift på it-kontoret i perioden 24. januar 2000 og til minimum et stykke ind i august måned 2000, idet Birgit Jensens kritik af det opstillede Creative web-overvågningskamera til it-koordinator Arne Mikkelsen ikke fik ham til at nedtage kameraet.

I henhold til mit notat af den 9. august 2002 vedrørende it-koordinator Arne Mikkelsens første opsætning af Creative web-overvågningskameraet i mødelokalet i kælderen på Rådhuset, besluttede et flertal på mødet i IT-strategiudvalget, at man ikke ville benytte sig af denne løsning på skolerne, idet den var etisk uforsvarlig og i strid med gældende lovgivning.

På trods af, at et flertal i IT-strategiudvalget afviste it-koordinator Arne Mikkelsens ønske om, at opsætte Creative web-overvågningskameraer på skolerne opsatte it-koordinator Arne Mikkelsen herefter af Creative web-overvågningskameraet på it-kontoret.

Jeg har ved telefax af den 11. august 2002 til politimesteren i Thisted bedt ham om, af egen drift at genoptage efterforskningen i sagen mod Sydthy Kommune. Jeg har den 20. august 2002 rykket for svar på min telefax af den 11. august 2002.

Jeg har i dag den 27. august 2002 afsendt min klage over politimester Kåre Skjævelands afgørelser af den 29.- og 30. juli 2002 til Statsadvokaten for Aalborg. Jeg har medsendt min klage Statsadvokaten i Aalborg af den 27. august 2002 som vedhæftet word-fil.

Jeg har søgt aktindsigt ved Sydthy Kommune for, at få bekræftet hvorvidt, at der på forhånd i Sikkerheds- eller Samarbejdsudvalget var givet grønt lys for en afprøvning af et Creative web-overvågningskamera på IT-kontoret.

Jeg har fået bekræftet, at der på intet tidspunkt i perioden juni 1999 og til dags dato er givet en sådan tilladelse i forbindelse med Sikkerhedsudvalget. Ej heller findes der nogen referater, der omtaler, at man efter endt afprøvning på IT-kontoret har besluttet ikke at benytte en sådan løsning.

Jeg afventer at modtage en tilsvarende bekræftelse omkring Samarbejdsudvalget. Jeg vil fremsende materialet samt oploade det til min hjemmeside, når jeg har modtaget det i forbindelse med min aktindsigt.

Jeg må derfor konstatere, at kommunaldirektør Poul Erik Bach afgiver falsk forklaring i Sydthy Kommunes brev af den 11. februar 2002.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach har siddet som formand af Sikkerheds- og Samarbejdsudvalget i omtalte periode.

Se følgende links:

http://www.it-konsulenten-ole-jensen.dk/afsnit.htm  dokumentation opdelt i afsnit 

http://www.it-konsulenten-ole-jensen.dk/aktindsigt1.htm  dokumenter i forbindelse med min aktindsigt

Med venlig hilsen

Ole Engelbrecht Jensen, Østre Allé 22, 7760 Hurup Thy, telefon 9795 1734.


 

Startside ] Op ] Datatilsynet 4. september 2002 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 03. november 2004