Mine kommentarer 15. feb 2002

Startside
Sydthyskandalen
Besøgsstatistik
Seneste nyt
Indholdsfortegnelse
Afsnit
Aviser og blade
TV-Midtvest
Journalisthøjskolen
Borgmesteren
Direktør Lars Sloth
Direktør Hanne Fleron
Personalemapper
Aktindsigt - alkohol
Alkohol i tal
Positiv-listen
Aktindsigt i øvrigt
Økonomiudvalget
Kommunalbestyrelsen
Revisionen
Tilsynsrådet
Statsamtet
Indenrigsministeriet
Datatilsynet
Politimesteren
Afhøringsrapporter
Statsadvokaten
Rigsadvokaten
Ombudsmanden
Retsudvalget

 

 


Datatilsynet

Borgergade 28, 5.

1300  København K

Att. Jacob Lundsager

Hurup Thy den 15. februar 2002

I henhold til vores telefonsamtale dags data fremsender jeg hermed mine kommentarer til Sydthy Kommunes brev af den 11. februar 2002 til Datatilsynet underskrevet af kommunaldirektør Poul Erik Bach.

Opsætning af Creative web-overvågningskamera

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

Kameraovervågning:

”I forbindelse med afprøvning af forskellige overvågningssystemer til brug for kontrol af udvalgte områder, blev der på IT kontoret afprøvet blandt andet en web-cam løsning. Løsningen blev opsat åbent, frit synligt, og såvel teknik som mulighederne blev drøftet åbent med Ole Jensen”.

”Denne løsning blev sat op og tilsluttet over et par døgn og afinstalleret igen. Ved fjernelse af softwaren fra arbejdsstationen blev alt materiale slettet. Intet er opbevaret, da løsningen ikke levede op til de krav vi stillede til overvågning”.

Mine kommentarer er følgende:skede, at blive registeret. Dette kan bekræftes af rå

Programmet til Creative web-kameraet var ikke blevet fjernet fra IBM arbejdsstationen efter den første afprøvning. I så fald ville lysdioden i Creative web-kameraet ikke lyse ved den anden opsætning af Creative web-overvågningskameraet.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver: mentarer er følgende:

Hvis driveren til Creative web-overvågningskameraet ikke er installeret på computeren og / eller driveren ikke er indlæst i computeren vil lysdioden i Creative web-overvågningskameraet ikke lyse, selv om Creative web-overvågningskameraet er tilsluttet til IBM arbejdsstationen. Jeg må derfor afvise kommunaldirektør Poul Erik Bachs nye forklaring, om at der blot er ”strøm” på Creative web-overvågningskameraet.

 Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

 ”Intet er bevaret, da løsningen ikke levede op til de krav vi stillede til overvågning”.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

 Mine kommentarer er følgende:

Der er absolut ingen sammenhæng mellem den foretagne Creative web-kameraovervågning og den videobaserede overvågning, som foregår på ØK. Det har aldrig være på tale at bruge et Creative web-overvågningskamera på ØK, idet løsningen ikke er teknisk brugbar.

Der er ingen referater fra Sikkerhedsgruppen, som omtaler afprøvning af en Creative web-overvågningsløsning i forbindelse med ØK, idet det aldrig har været drøftet. Kommunaldirektør Poul Erik Bach afgiver igen falsk forklaring.

Generelt omkring det opstillede Creative web-overvågningskamera

Hverken før, under eller efter de to opsætninger af Creative web-overvågningskameraet er nogen af personalet, som havde deres gang i IT-kontoret d.v.s. IT-medarbejderne, skolepsykologerne, PPR-medarbejderne, sundhedsplejerskerne, rådhusbetjentene eller rengøringspersonalet blevet informeret om, at der har været en overvågning i gang på IT-kontoret. I sidste omgang har overvågningen tilmed været forsøgt gennemført i det skjulte.

Jeg vil foreslå, at Datatilsynet og Kriminalpolitiet i Thisted retter direkte henvendelse til Anna Lyngs på telefon 9988 1183 eller 9795 2674 for at få hendes version af forløbet omkring frakobling af Creative web-overvågningskameraet.

Gennemgang af mine e-mails

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

”Ole Jensens ophør som medarbejder ved Sydthy Kommune kan på ingen måde betragtes som værende typisk for den måde samarbejdet med medarbejdere ophører i Sydthy Kommune”.

”Samarbejdet ophørte med øjeblikkelig virkning. I øvrigt i overensstemmelse med Ole Jensens faglige organisation”.

Mine kommentarer er følgende:

It-koordinator Arne Mikkelsens overgreb mod mig skete den 21. august 2001, hvor bl.a. den ulovlige gennemgang af mine e-mails foregik. Jeg havde min sidste ”almindelige” arbejdsdag den 21. august 2001, som sluttede kl. 15:00. Jeg sygemeldte mig den 22. august 2001 med henvisning til det psykiske arbejdsmiljø. Jeg udbad mig et møde med HK Thisted og kommunaldirektør Poul Erik Bach med det formål at blive fritstillet med fuld løn. Dette møde fandt den 29. august 2001 kl. 14:00 på kommunaldirektør Poul Erik Bachs kontor, hvor HKs afdelingssekretær Ole Eriksen som start på mødet udtalte kraftigt kritik af den ulovlige opsætningen af Creative web-overvågningskameraet og den ulovlige gennemgang af mine e-mails.

Jeg er på intet tidspunkt mundtligt eller skriftligt blevet orienteret om, at mine e-mails blev gennemgået, samt hvad formålet med gennemgangen af min e-mails har været. Som tidligere anført er kommunaldirektør Poul Erik Bachs falske forklaring overfor Datatilsynet grunden til min politianmeldelse.

Som jeg læser kommunaldirektør Poul Erik Bachs brev ophørte samarbejdet både øjeblikkeligt (21. august 2001) og den 29. august 2001. Der er ingen sammenhæng i de faktuelle oplysninger, som kommunaldirektør Poul Erik Bach fremfører. Kommunaldirektør Poul Erik Bach har efterhånden fremført så mange usandheder, at han ikke længere kan holde styr på dem. Kommunaldirektør Poul Erik Bach afgiver igen falsk forklaring.

Jeg vil derfor opfordre kommunaldirektør Poul Erik Bach til at indrømme, at it-koordinator Arne Mikkelsen ikke, som påstået af kommunaldirektør Poul Erik Bach, har orientering mig om, at mine e-mails ville blive gennemgået, samt hvad formået med gennemgangen måtte være. Jeg vil mene, at det tjener kommunaldirektør Poul Erik Bach bedst denne gang at fortælle sandheden.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

I den foreliggende situation var det vigtigt for Sydthy Kommune, at der ikke skete tab af informationer på vores IT-område. Der erindres om, at Ole Jensen var ansat som EDB-medarbejder i Sydthy Kommune.

Sikkerhedsrisiko?

Kommunaldirektør Poul Erik Bach påstår, at jeg udgjorde en sikkerhedsrisiko for Sydthy Kommune. Det er åbenbart derfor, at det var nødvendigt for Sydthy Kommune i nødværge ulovligt at udføre web-kameraovervågning af min arbejdsplads, og ulovligt at gennemgå mine e-mails. Jeg må sige, at det er en grov fordrejning af fakta. Det forholder sig omvendt. Jeg har netop gjort opmærksom på de sikkerhedsproblemer, som Sydthy Kommune blev udsat for på grund af it-koordinator Arne Mikkelsens lemfældige omgang med datasikkerheden og en total tilsidesættelse af personalets rettigheder.

Der er i høj grad tale om magtmisbrug. Kommunaldirektør Poul Erik Bach holdning er åbenbart, at det er i orden på ulovlig vis at opsætte et Creative web-overvågningskamera og gennemgå mine e-mails, hvis det tjener venners eller egen interesse, bare det ikke bliver opdaget. Jeg skulle fjernes fra min arbejdsplads for ikke at indsamle yderligere belastende materiale omkring it-koordinator Arne Mikkelsen. Det var derfor, at it-koordinator Arne Mikkelsen i skyndingen glemte at få oplyst om passwords med mere på de eksterne institutioner. Foranlediget af det skrev kommunaldirektør Poul Erik Bach brevet af den 4. september 2001 (bilag I), hvor han sig udbeder de nødvendige oplysninger.

Jeg vil foreslå, at Datatilsynet og kriminalpolitiet kontakter sygeplejerske Bolette Juul, lokal 9988 1391 eller 9988 1392, som overhørte overgrebet af mig IT-kontoret. Hun vil kunne bekræfte den rette sammenhæng i forløbet.

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

”Derfor blev Ole Jensens e-mail gennemgået samme dag som samarbejdet ophørte jf. ovenstående. Gennemgangen fandt sted efter information af Arne Mikkelsen til Ole Jensen om, at Arne Mikkelsen ville gennemgå mails for at se om der var:

uløste opgaver

aftaler der skulle ændres

forhold omkring leverandører til opfølgning eller afklaring

forhold omhandlende sikkerhed, passwords eller andet

informationer og dokumentation om status på arbejde for eksterne institutioner.

Gennemgangen fandt kun sted for at sikre at intet af ovennævnte skulle gå tabt eller blive glemt ved lukning af Ole Jensens brugerkonto.

Ovenstående gennemgang fandt sted med Ole Jensen til stede i samme lokale.

Når der sker datatab på grund af overskrivning og lignende, har Sydthy Kommune en backup, som hvis den ellers har fungeret, gør det muligt fuldstændig at genskabe tabte data. Det er derfor noget vrøvl, som kommunaldirektør Poul Erik Bach atter fremfører. Det er mulig, at genskabe data flere år tilbage igen forudsat, at backupen har fungeret korrekt, hvilket dog ikke på det seneste har været tilfældet.

Åben dør ind til serverrum

Kommunaldirektør Poul Erik Bach skriver:

”Med hensyn til den åbne dør til serverrummet kan jeg bekræfte, at denne stod åben i en periode, hvor Kommunedata arbejdede i rummet”.

”Dette skyldttes, at Kommunedatas betroede teknikere var i huset og havde installationsansvaret for implimenteringen af vores nye IT platform”.

Mine kommentarer er følgende:

Uanset hvem der har haft ansvaret for implementeringen af en ny IT platform, er det jo ingen forklaring, at lade døren ind til serverrummet være ulåst, når det kunne løses ved blot at lade Kommunedata betroede medarbejdere kvittere for modtagelsen af en A-nøgle. Jeg har ikke hørt om tilfælde i Danmark, hvor der er sket misbrug af udlånte A-nøgler til KommuneDatas personale.

Den ulåste serverdør har været et groft brud på de interne datasikkerhedsregler udarbejdet af kommunalbestyrelsen. Jeg vil foreslå, at kommunaldirektør Poul Erik Bach vedlægger en kopi af Sydthy Kommunes datasikkerhedsregler i sit næste svar til Datatilsynet.

Konklusion

Kommunaldirektør Poul Erik Bachs genvundne hukommelse

Jeg vil indledningsvis ønske kommunaldirektør Poul Erik Bach tillykke med den delvist genvundne hukommelsen specielt vedrørende den ulovlige opsætning af Creative web-overvågningskameraet men også den ulovlige gennemgang af min e-mails samt den ulåste dør inde til serverrummet.

Det er dog beklageligt, at kommunaldirektør Poul Erik Bach endnu ikke formår, at huske sandheden om det skete. Det er muligt, at det endeligt sker, når vidnerne; Anna Lyngs til det opstillede Creative web-overvågningskamera og Bolette Juul til overgrebet mod mig på IT-kontoret er blevet afhørt af kriminalpolitiet, og deres forklaringer viser sig, ikke at stemme overens med kommunaldirektør Poul Erik Bachs.

Kommunaldirektør tilretter løbende sine små historier for at undgå, at it-koordinator kommer i fedtefadet.

Det må være svært for kommunalbestyrelsen at have tillid til en person, som i den grad lider af periodisk selektivt hukommelsestab. Jeg håber, at det ikke gør sig gældende for kommunaldirektør Poul Erik Bachs øvrige embedsførelse.

It-koordinator Arne Mikkelsen strafbare adfærd bør medføre, at han afskediges, og at der udtales kraftig kritik af kommunaldirektør Poul Erik Bachs manglende dømmekraft, samt at kommunaldirektør Poul Erik Bach modtager en disiplinærstraf.

Det vil efterfølgende være et krav fra min side, at jeg modtager en uforbeholden undskyldning fra Sydthy Kommune for den behandling, som jeg har været udsat for, at den uforbeholden undskyldning fra Sydthy Kommune publiceres i et udvalgt antal fag- og dagblade, at jeg genansættes i min tidligere stilling med kompensation for den manglende lønindtægt og / eller at jeg modtager en stor erstatning for uberettiget afskedigelse.

Fremsendt som e-mail og almindeligt brev.

Kopi af dette brev er tilsendt:

Politimesteren i Thisted, att. vicekriminalbetjent Knud Erik Sauer, telefax nr. 9791 1002

Kommunalbestyrelsesmedlem Jens Chr. Vangsgaard

HK Thisted, att. Ole Eriksen, telefax nr. 9617 8180

Følgende bilag er vedlagt til orientering

I.)        Brev af den 4. september 2001 fra kommunaldirektør Poul Erik Bach med anmodning om at oplyse om adgangskoder til maskiner, BIOS og netværk samt andet som jeg har anvendt adgangskoder til

Med venlig hilsen

Ole Jensen  


 

Startside ] Op ] DTs brev til Sydthy 28. feb 2002 ] Datatilsynets brev 28. februar 2002 ] DTs brev til Ole Jensen 28. feb 2002 ] Datatilsynets brev 28. februar 2002 ]

læs om de nyeste udviklinger i it-skandalen fra Sydthy kommune på www.sydthyskandalen.dk

Copyright © 2000 it-konsulenten
Senest opdateret: 31. oktober 2004